Η διαδικτυακή πλατφόρμα και gallery FAME -Γυναίκες Καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής- ακολουθώντας τα χνάρια των Dior και Louboutin, «πολιόρκησαν» το νεοκλασικό στολίδι της Μυκόνου, το Αρχοντικό Βενιέρη. Την Πέμπτη 21 Ιουλίου η καλλιτεχνική πλατφόρμα FAME υποδέχτηκε τους επισκέπτες για να βιώσουν την ομορφιά και την δημιουργικότητα της ευρύτερης περιοχής MENA και να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων γυναικών καλλιτεχνών με τεράστια απήχηση και επιρροή, μέσα από μοναδικά έργα τέχνης και αντικείμενα design, έπιπλα, πολύτιμα κοσμήματα και χειροποίητες τσάντες. 

Ενωμένες από τις εμπειρίες και τα βιώματα ενός πολυσύνθετου μέρους του κόσμου, οι γυναίκες καλλιτέχνες και σχεδιάστριες προέβαλαν τον πλούτο των πατρίδων τους μεταδίδοντας η καθεμία το δικό της προσωπικό όραμα. 

Eleni Khoury, Yara Hourani, Marina Raphael
Christiana Jabara, Mahassen Al Khashlok
Rania Khoury, Saji Khoury, Christiana Jabara
Γιώργος Ντάβλας, Δέσποινα Σαχίνη

Τα έργα που παρουσιάστηκαν υπογράφουν ονόματα παγκοσμίου φήμης όπως οι

Alia Mouzannar, Aline Hazarian, Arak Studio, ARE, Bil Arabi, Carla Baz, Ghida Younis, W. Salamoon & Sons, Helen Zughaib, Hilda Hiery, Hosna Karnama, Iwan Maktabi, Joanna Dahdah, Jude Benhalim, Kamushki, Karen Chekerdjian, Karina Sukar, L’ Afshar, L’ Atelier Nawbar, Lina Shamma, Marzook, Moje Assefjah, Mona Trad Dabaji, Nada Debs, Nadine Roufael, Naqsh Collective, Nevine Bouez, Nissa Raad, Noora Shawqi, Saccal Design House, Sahar Bizri, Sara Chaar, Sarah’s Bag, Savolinna Jewelry, Vanina, Yakin Beirut, Yasmine El Hazek και πολλές άλλες.

Το θέμα της έκθεσης βασιζόταν στη βαθιά αφηγηματική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά των εμπνευσμένων καλλιτεχνών οι οποίες εκπροσωπούνται από το FAME. 

Το ταξίδι της κοινής κληρονομιάς τους, προερχόμενο από εξερευνήσεις και πειραματισμούς, αποτελεί ουσιαστικά μία απτή σύνδεση του παρελθόντος και παρόντος. Μέσα από τα έργα και τα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικών στυλ, τεχνοτροπιών και παραδόσεων απ’ όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, το οποίο αντανακλά τον εγγενή χαρακτήρα τους αλλά και τις παρόμοιες ρίζες που τα ενώνουν. 

Στέλλα-Χριστιάννα Κασκαβέλη
Μαρίνα Καποπούλου, Νίκη Καποπούλου
Christiana Jabara, Lara Jabara
Εριέττα Χατζηιωάννου
Elisavet Oikonomidi, Nayia Kalpini, Salomi Oikonomidi

Το φημισμένο Αρχοντικό Βενιέρη, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στη χώρα της Μυκόνου, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες στην Ελλάδα, την ανατολικότερη χώρα της Ευρώπης και γέφυρα των πολιτισμών.

Το pop-up επιμελήθηκαν και σχεδίασαν η επιμελήτρια τέχνης Christiana Jabara, και η επιμελήτρια μόδας και καλλιτεχνική διευθύντρια Lara Jabara, ιδρύτριες της ένωσης FAME οι οποίες έχουν δεσμευτεί να υποστηρίζουν και να προωθούν τα έργα γυναικών καλλιτεχνών από την Μέση Ανατολή καθορίζοντας και συμβάλλοντας έτσι το πολιτιστικό της μέλλον.

Raneen Kawar, Abla Kawar, Saji Khoury, Baha Bassatne
Έμη Λιβανίου
Μαρίνα Πατούλη, Rana Musallam
Βαγγέλης Μπέης, Μπάρμπαρα Δανελιάν, Μαρίλια Βαζαίου, Μάκης Κασνακίδης
Λευτέρης Ιωάννου, Φιλίππα Λυμπέρη

Βρείτε την καλλιτεχνική πλατφόρμα FAME στα κοσμοπολίτικα Ματογιάννια στη Χώρα της Μυκόνου. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα social accounts και το website της ένωσης FAME: 

Instagram: @womenoffame  

Website: womenoffame.com  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ