Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, εκεί όπου η οργανική αρχιτεκτονική συναντά την ιστορία του αυτοκινήτου, την τεχνολογική εξέλιξή του και την πορεία του στον 20ό αιώνα.

Διανύοντας αισίως το 12ο έτος λειτουργίας του, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στεγάζεται στο κτίριο τοπόσημο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το Capitol, το οποίο και βρίσκεται μια ανάσα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το Ε.Μ.Α. άνοιξε τις πύλες του τον Μάρτιο του 2011 και μέχρι και σήμερα αποτελεί κύτταρο πολιτισμού του κέντρου της πρωτεύουσας δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες του να ταξιδέψουν στον χρόνο και να βιώσουν την εξέλιξη του αυτοκινήτου όπως αυτή αποτυπώνεται στα μοναδικά εκθέματα ενώ η σπειροειδής ράμπα που ξεκινάει από το ισόγειο του Capitol και καταλήγει στην είσοδο του Μουσείου στον 4ο όροφο, είναι αρχιτεκτονικά εμπνευσμένη από το μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης του Frank Lloyd Wright και δίνει την αίσθηση της αέναης κίνησης στους επισκέπτες.

Η ιστορική αυτή διαδρομή, η οποία, αποτελείται από 72 τροχούς, εκκινεί στην δεκαετία του 1930 εκεί όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο πλήρως λειτουργικό συνεργείο αυτοκινήτων όπως ακριβώς αυτά λειτουργούσαν πρίν από περίπου έναν αιώνα ενώ η όλη μουσειακή μάθηση και εμπειρία εμπλουτίζεται και από τη θεματική ενότητα “Transparency”, μέσω της οποίας οι επισκέπτες γίνονται μάρτυρες του τρόπου λειτουργίας του αυτοκινήτου καθώς τα μηχανικά μέρη είναι απολύτως ορατά σε αυτούς.

Σήμερα, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου διαθέτει περισσότερα από 300 αυτοκίνητα εκ των οποίων το 1/3 εκτίθενται σε τρεις ορόφους του Capitol και οι Avion Voisin, Packard, Iso, Dino, Bugatti, Ferrari, Maserati, Aston Martin, Lotus, Rolls Royce, Bentley, Alfa Romeo, Mercedes, Porsche, BMW είναι μερικοί από τους οίκους, τα “κοσμήματα” των οποίων φιλοξενούνται στους χώρους του.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 11:00– 18:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ