Το Moxy Athens City Hotel διοργάνωσε την Pop Up έκθεση με έργα από την συλλογή Real Transformation, του εικαστικού Γιώργου Δρίτσα, στα πλαίσια του Moxy Art Affair.

Οι φίλοι της ζωγραφικής και των τεχνών είχαν την ευκαιρία, μέσα στο εορταστικό κλίμα του ξενοδοχείου Moxy, να παρακολουθήσουν μία έκθεση με έντονο χαρακτήρα, που υμνεί την απομυθοποίηση και μεταφέρει γνωστά έργα σε μία νέα πραγματικότητα.

Έφη Πρατσόλη, Λίντα Μπόλου
Φένυ Μπούζα, Ιωάννα Στραγάλη
Θεοδώρα Μιχαλολιάκου

«Η εικόνα ενός έργου τέχνης, ενός διάσημου προσώπου συνυπάρχει μαζί μας. Στο διαδίκτυο, στα περιοδικά στις εφημερίδες, στα μουσεία. Η αλήθεια είναι ότι όταν μιλάμε για αυτά όλοι ξέρουμε πως είναι. Σκεφτόμαστε ποτέ όμως πως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά; Εάν δεν άγγιξαν ποτέ την τελειότητα του σχεδίου. Εάν το χρώμα δεν ήταν όλο μια ενιαία επιφάνεια. Εάν τα πρόσωπα που απεικονίζονται δεν ήταν επίσης τόσο ιδανικά πλασμένα. Στόχος είναι να καταλάβουμε ότι η τελειότητα μιας εικόνας πολλές φορές είναι απατηλή, η συμμετρία είναι ασυμμετρία, το χρώμα λειτουργεί απλά ως ένα υλικό. Αν όλα αυτά τα τοποθετήσουμε μαζί σε μια εικόνα που ήδη έχουμε κατοχυρωμένη ως τέλεια τότε εκείνη απομυθοποιείται. Όμως επειδή ίσως έχουμε μια ενοχή απέναντι σε αυτή την απομυθοποίηση, δε μας πειράζει να υπάρχει και μια δόση της τελειότητας που πριν είχε. Έτσι προσπαθούμε να τις μεταμορφώσουμε σε μια πιο αληθινή εικόνα κοντά στην δική μας πραγματικότητα», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο εικαστικός Γιώργος Δρίτσας μιλώντας για τα έργα του.

Για περισσότερα happenings στο ΜΟΧΥ δείτε το calendar από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://instagram.com/moxyathenscity

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ