Το 1992 σημάδεψε την έναρξη μιας εξαιρετικής πορείας για τον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ), έναν οργανισμό αφιερωμένο στην παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών μέσω της ιππασίας σε άτομα με κινητικά, νοητικά, ψυχικά ή συναισθηματικά προβλήματα.

Μετά την παραμονή στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή, τον Ιανουάριο του 2004, μεταφέρθηκε στην τρέχουσα έδρα του, που βρίσκεται στη διεύθυνση Π. Κανελλοπούλου 10, αναλαμβάνοντας την αποστολή να προσφέρει προγράμματα ιπποθεραπείας και θεραπευτικής ιππασίας που επιδιώκουν την ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας των συμμετεχόντων.

Κεντρικός πυλώνας της δράσης του είναι η αγάπη για το άλογο, που αναδεικνύεται σε έναν ρόλο θεραπευτή, ενώ η στενή συνεργασία με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό εξασφαλίζει την ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων. Κάθε πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της σωματικής διάθεσης και της ψυχικής ευεξίας, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι ουσιώδεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Από τότε που ιδρύθηκε, ο ΣΘΙΕ έχει εξελιχθεί σε έναν οργανισμό που προσφέρει προγράμματα σε περίπου 2000 παιδιά και 500 ενήλικες, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Συμμετέχοντας ενεργά σε αθλητικούς αγώνες και εκδηλώσεις όπως τους παραολυμπιακούς και τους Special Olympics, ο ΣΘΙΕ αναδεικνύει τις ικανότητες των συμμετεχόντων, κερδίζοντας περίπου 15 μετάλλια και προάγοντας την ιδέα της θεραπευτικής ιππασίας.

Πέραν των θεραπευτικών προγραμμάτων, ο ΣΘΙΕ επενδύει στην εκπαίδευση, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτές Θεραπευτικής Ιππασίας. Επιπλέον, η οργάνωση διεθνών εκδηλώσεων όπως το XIV Παγκόσμιο Συνέδριο Θεραπευτικής Ιππασίας συμβάλλει στην ανάδειξη του οργανισμού ως ηγέτη στον τομέα.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η συνεχής προσφορά εθελοντικής εργασίας από πάνω από 1500 εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους για να στηρίξουν την αποστολή του Συνδέσμου. Μέσα από αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, ο ΣΘΙΕ συνεχίζει να εξασφαλίζει θεραπεία και ελπίδα σε όσους το χρειάζονται, προωθώντας την ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!