Το 2017, η Rado συνεργάστηκε με τον οραματιστή Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Kunihiko Morinaga για τη δημιουργία ενός limited edition ρολογιού που συνδυάζει τη φημισμένη μαεστρία της μάρκας στα υλικά με την τεχνολογία αλλαγής χρωμάτων για την οποία είναι τόσο γνωστός ο πρωτοποριακός σχεδιαστής. Η Rado και ο Morinaga ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τελευταίου κοινού τους αριστουργήματος, του ρολογιού Rado True Square x Kunihiko Morinaga Special Edition.


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νέο ρολόι Rado True Square x Kunihiko Special Edition είναι οπτικά εκπληκτικό. Διαθέτει μια τετράγωνη γυαλισμένη μαύρη μονοκόμματη κάσα και κορώνα από κεραμικό υψηλής τεχνολογίας. Το μαύρο καπάκι τιτανίου με επίστρωση PVD και αμμοβολή είναι εξοπλισμένο με ένα κρύσταλλο σαπφείρου με τις λέξεις: KUNIHIKO MORINAGA SPECIAL EDITION.


Το διαφανές καντράν είναι ένα από τα καθοριστικά στοιχεία του ρολογιού. Ως μια από τις δημιουργίες μόδας με τον τρόπο του Kunihiko Morinaga, διαθέτει φωτοχρωμική επεξεργασία, που σημαίνει ότι αλλάζει χρώμα ανάλογα με το διαθέσιμο φως. Ο σχεδιαστής εξηγεί: “Η πρόθεση ήταν να προσθέσουμε χρώμα και έπειτα να το αφαιρέσουμε. Προσπάθησα να συλλάβω την αιθέρια φύση του χρόνου στο σχέδιο ενσωματώνοντας έναν φωτοχρωμικό φακό που αλλάζει χρώμα με βάση το υπεριώδες φως”.
Και δουλεύει! Όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, το καντράν του True Square σκουραίνει. Καθώς όμως ο ήλιος δύει -όπως συμβαίνει πάντα- η σκιά του καντράν εξελίσσεται σε γκρι και τελικά γίνεται διαφανής, αποκαλύπτοντας την καλίμπρα R734 της Rado στην καρδιά του ρολογιού. Η θέα του αυτόματου μηχανικού μηχανισμού αξίζει την αναμονή. Είναι εξοπλισμένο με αντιμαγνητικό ελατήριο ισορροπίας Nivachron™ και, όπως και η κάσα του μηχανισμού, διαθέτει κυκλική διακόσμηση με κόκκους.


Σε εντυπωσιακή αντίθεση με το ιδιαίτερο καντράν, οι δείκτες ωρών και λεπτών χρώματος ροδίου έχουν λευκή επένδυση και είναι επικαλυμμένοι με λευκή Super-LumiNova®, γεγονός το οποίο τους καθιστά ευανάγνωστους ανεξάρτητα από τη θέση του ήλιου.


Το Rado True Square x Kunihiko Morinaga παρουσιάζεται σε ένα γυαλισμένο μαύρο μπρασελέ από High Tech Ceramic, το οποίο ασφαλίζεται με ένα τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα από τιτάνιο. Το ρολόι, το οποίο είναι αδιάβροχο έως 5 bar (50m), παραδίδεται με πιστοποιητικό Special Edition.
Το Rado True Square x Kunihiko Morinaga Special Edition είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής συνεργασίας μεταξύ μιας καινοτόμου μάρκας και ενός οραματιστή της μόδας, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο να συνδυάζουν τα όρια μεταξύ τεχνολογίας και σχεδιασμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!