Η Άντζελα Γκερέκου παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ Γαις Αττικής και στα «Νέα Θεσμοφόρια». Η χαρά της μεγάλη, όπως και η συγκίνησή της, ενώ η ίδια εξέφρασε τις σκέψεις της δημόσια.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ και ηθοποιός πραγματοποίησε μια πραγματικά κομψή εμφάνιση. Με κοστούμι σε απαλό κίτρινο χρώμα, πράσινο πουκάμισο και μπεζ γόβες κατάφερε να συνθέσει μια άρτια ενδυματολογική επιλογή. Το outfit ολοκλήρωσε με λευκή δερμάτινη τσάντα, κομψά κοσμήματα και natural μακγιάζ.

«Τα νέα Θεσμοφόρια γινονται θεσμός ξανά! Τα Θεσμοφόρια τιμούσαν τη Δήμητρα, τη θεά του εδάφους, της βλάστησης και της καρποφορίας και υμνούσαν τη γονιμότητα της γης και της γυναίκας!
Σύμφωνά με το μύθο, οι Αθηναίοι μυήθηκαν από τη θεά Δήμητρα στην καλλιέργεια της γης, στην ιερή μυστηριακή γη της Ελευσίνας. Έτσι δημιούργησαν σιγά σιγά μια οργανωμένη κοινωνία, με θεσμούς, θέτοντας τις βάσεις για τη θαυμαστή Δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ. Εξου και η θεά Δήμητρα ήταν για εκείνους «Θεσμοφόρος». Τα Θεσμοφόρια είναι η γιορτή που αναδεικνύει τα προϊόντα-πυλώνες που έθρεψαν και δυνάμωσαν τους Αθηναίους αλλά και την Αθηναϊκή Πολιτεία και την Αθηναϊκή Δημοκρατία: σιτηρά, ελιά και ελαιόλαδο, αμπέλι και κρασί. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, θελήσαμε να μεταφέρουμε αυτή την πανάρχαια γιορτή στο σήμερα», ανέφερε η Άντζελα Γκερέκου.

Κεντρική εικόνα: NDP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ