Η προσωπική συλλογή κοσμημάτων της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σπάνια κοσμήματα στον κόσμο, αλλά αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό στο βασιλικό αρχείο είναι το κολιέ Nizam of Hyderabad – που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 66,3 εκατομμύρια λίρες.

Το κολιέ ήταν δώρο στη βασίλισσα -τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ- για την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. Ο Nizam του Hyderabad, ο μονάρχης της πολιτείας του Hyderabad της Ινδίας, Asaf Jah, κάλεσε tτην Ελισάβετ να επιλέξει δύο κοσμήματα από τον οίκο Cartier για το γαμήλιο δώρο της.

Η μονάρχης επέλεξε μια εκθαμβωτική τιάρα και ένα εντυπωσιακό κολιέ εμπνευσμένο από πέταλα ενός αγγλικού τριαντάφυλλου – το οποίο θεωρείται πλέον ένα από τα πιο ακριβά κοσμήματα της βασιλικής συλλογής.

Η πριγκίπισσα Kate είχε την τύχη να φορέσει τα απίστευτα κοσμήματα της βασίλισσας όταν παρακολούθησε μια επίσημη δεξίωση στην National Portrait Gallery το 2014. Επιλέγοντας ένα μπλε φόρεμα Jenny Packham για την περίσταση, η πριγκίπισσα της Ουαλίας μαγνήτισε τα βλέμματα με το κολιέ εκατομμυρίων λιρών από πλατίνα και διαμάντια που της είχε δανείσει προσωπικά η βασίλισσα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραμένει η μόνη βασιλική κυρία που έχει φορέσει το κομμάτι Nizam of Hyderabad εκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πολύ πιθανό η νέα κληρονόμος του κολιέ να είναι η Kate.

Ο οίκος Cartier δημιούργησε αρχικά το κολιέ τη δεκαετία του 1930. Το κεντρικό κομμάτι κεντρικό κομμάτι του είναι αποσπώμενο και σχηματίζει μία διπλή σταγόνα με 13 διαμάντια.

Το κολιέ Nizam of Hyderabad δεν είναι το μόνο κόσμημα που δάνεισε προσωπικά η βασίλισσα στη σύζυγο του εγγονού της, πρίγκιπα William. Ένα από τα πιο σπάνια κομμάτια της συλλογής Crown Jewels με 23.578 πολύτιμους λίθους είναι το George IV State Diadem, επίσημα γνωστό ως Diamond Diadem.

Το συγκεκριμένο κομμάτι υπολογίζεται ότι αξίζει 800.000 λίρες και αποτελεί το πιο iconic στέμμα της βασιλικής συλλογής. Είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό γιατί προορίζεται αυστηρά για κυρίαρχους και συντρόφους βασιλιάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ