Σήμερα γίνεται η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και όλα τα διεθνή Μέσα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η πριγκίπισσα του Wales, η Δούκισσα του Sussex, η πριγκίπισσα Άννα και η Zara Tindall, είναι μόνο μερικές από τις κυρίες που θα δώσουν το παρών στην κηδεία της μονάρχη που με το θάνατό της σηματοδότησε το τέλος μίας ολόκληρης εποχής. Είναι βέβαιο ότι όλες θα είναι στα μαύρα ντυμένες και ότι από κοσμήματα θα φορέσουν μαργαριτάρια για την περίσταση.

Τα μαργαριτάρια θεωρούνται “πένθιμα κοσμήματα” από την εποχή της βασίλισσας Victoria.

Mετά το θάνατο του πρίγκιπα Albert, η βασίλισσα φορούσε για 40 χρόνια μαύρα τα οποία συνδύαζε είτε με μαύρα κοσμήματα, είτε με μαργαριτάρια. Τα μαργαριτάρια αντιπροσωπεύουν τα δάκρυα και για αυτό το λόγο η Victoria δεν τα αποχωρίστηκε.

Η συγκεκριμένη παράδοση συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, με τις γαλαζοαίματες να τα επιλέγουν σε κηδείες. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φορέσει επίσης μαργαριτάρια στην κηδεία της πριγκίπισσας Diana, της πριγκίπισσας Margaret και του βασιλιά George VI.

H πριγκίπισσα Diana είχε επιλέξει στην κηδεία του Gianni Versace.

Πολλά βλέμματα είχαν στραφεί στο μαργαριταρένιο κολιέ της πριγκίπισσας Kate τον Απρίλιο του 2021, όταν παρευρέθηκε στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και πιστεύεται ότι φόρεσε το συγκεκριμένο κόσμημα για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα και την αείμνηστη πριγκίπισσα Diana.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ