Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ έφερε μία παρατεταμένη περίοδο βασιλικού πένθους, η οποία θα διαρκέσει 7 ημέρες μετά την κηδεία της, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Meghan Markle, οι πριγκίπισσες Eugenie και Beatrice αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τηρούν ευλαβικά το αυστηρό dress code που επιβάλλει το πρωτόκολλο. Τα σκούρα χρώματα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πένθους είναι συνδεδεμένα με τη βασιλική παράδοση και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Matthew Storey, επιμελητή στα Historic Royal Palaces, “το πένθιμο ντύσιμο ήταν μέρος της ευρωπαϊκής βασιλικής κουλτούρας για αιώνες, αλλά έφτασε στο αποκορύφωμά του τον 19ο αιώνα με την επιρροή της βασίλισσας Βικτώριας.”

“Οι χήρες έπρεπε να φορούν μαύρα, μετά είτε λευκά είτε μοβ, για τουλάχιστον τρία χρόνια προτού μπορέσουν να επιστρέψουν στα ρούχα με έντονα χρώματα”.

Αν και δεν επιβάλλεται, η βασιλική εθιμοτυπία υπαγορεύει ότι το μαύρο προορίζεται μόνο για περιόδους πένθους. Είναι απίστευτα σπάνιο να δεις μια βασιλική κυρία να το φοράει στην total εκδοχή του σε μία επίσημη εμφάνιση – αν και η Meghan Markle συχνά παραβαίνει αυτόν τον κανόνα, ειδικά από τη στιγμή που αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα.

Η Δούκισσα του Sussex έχει κατακτήσει την τέχνη του “power dressing” του ντυσίματος δηλαδή που εκπέμπει δυναμισμό, έχοντας μία γκαρνταρόμπα με κομψές, σκούρες αποχρώσεις. Έπειτα από το γάμο της με τον πρίγκιπα Harry το 2018, το μαύρο χρώμα, είναι αυτό που κυριαρχεί στα looks της.

Εκτός από πένθιμο χρώμα, το μαύρο είναι το χρώμα της αυτοπεποίθησης. Στην ψυχολογία των χρωμάτων, υποδηλώνει ότι όσοι το φορούν είναι πιο πιθανό να αισθάνονται τολμηροί, ισχυροί και να έχουν κυριαρχικές τάσεις.

Η Meghan Markle το 2018 είχε εμφανιστεί στην περιοδεία της στην Αυστραλία με total black σύνολο της Emilia Wickstead, αφήνοντας τους βασιλικούς θαυμαστές άφωνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ MEGHAN MARKLE, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ