Η νέα, χειμερινή συλλογή του brand ROSES ARE RED είναι μία συλλογή με προσωπικές αναφορές της σχεδιάστριας σε μια παλαιότερη εποχή, που παραπέμπει σε παιδικές αναμνήσεις και κομψά επαναστατικές στυλιστικές επιλογές των γυναικών της.
Μιας εποχής που η ισότητα των δύο φύλων δεν ήταν δεδομένη -και που ακόμα δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις.

H σχεδιάστρια των ROSES ARE RED, Ιωάννα Τσιγαρίδα.

Η Ιωάννα Τσιγαρίδα, αντλεί έμπνευση από τις γυναίκες που κάνουν τη διαφορά σε έναν κόσμο που η δικαιοσύνη και η ισότητα είναι ακόμα διαπραγματεύσιμες. Μέσα από τα ρούχα που σχεδιάζει, θέλει να περάσει το μήνυμα της δύναμης που έχει η κάθε γυναίκα για να θριαμβεύσει, να ηγηθεί, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, αλλά και τα δικαιώματα όλων. Προτείνει σύνολα που παντρεύουν τα θηλυκά με τα αρσενικά σύμβολα, όπως τα παντελόνια με τα φορέματα. Δημιουργεί wrap pieces που παραπέμπουν σε πιο “ελεύθερες” σιλουέτες. Ο σχεδιασμός των ρούχων αγγίζει ένα άλλο επίπεδο και αποκτά καινούριο νόημα.

ROSES ARE RED AW20

Εκτός από τις αναφορές στην ισότητα, η νέα συλλογή ROSES ARE RED δίνει έμφαση και στη σημασία του ηθικού εμπορίου.
Υπάρχει, άλλωστε, λόγος να δημιουργούμε μόδα -τέχνη- χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα; Χωρίς δυνατά μηνύματα που θα εμπνεύσουν τις γυναίκες για ένα καλύτερο μέλλον; Παγκόσμια κινήματα στήριξης του Slow Fashion είναι μια μικρή ένδειξη ότι η μόδα αλλάζει και παίρνει νέα κατεύθυνση. Οι γυναίκες ολοένα και περισσότερο στηρίζουν τα μικρά brands που λειτουργούν με γνώμονα το ηθικό εμπόριο, τις ίσες ευκαιρίες και τις φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο διαδικασίες.

 

ROSES ARE RED AW20

 

ROSES ARE RED AW20

 

ROSES ARE RED AW20

 

ROSES ARE RED AW20

Τα ROSES ARE RED εμπνέονται από τη δύναμη αυτή και είναι πιο sustainable από ποτέ. Χρησιμοποιούν μετάξι από deadstock υφάσματα παλιών αποθηκών της δεκαετίας του 90. Ολα τα κομμάτια ράβονται στην Αθήνα από μια ομάδα Ελλήνων τεχνιτών που εξειδικεύεται στη συμπεριφορά του μεταξιού και άλλων αγνών υλικών. Ανδρόγυνα looks, δυναμικοί συνδυασμοί φορεμάτων με παντελόνια, loose κουστούμια, wrap-skirts, διαχρονικά φορέματα και παλτό συνθέτουν το lookbook της χειμερινής σεζόν. Το μετάξι, το βελούδο, ο ταφτάς είναι τα βασικά συστατικά της συλλογής. Τα prints αποτελούν μία προσωπική υπόθεση της σχεδιάστριας, μία αναβίωση των εντυπωσιακών σχεδίων των vintage φορεμάτων της μητέρας της, της δεκαετίας του 80.

ROSES ARE RED AW20

 

Η συλλογή είναι διαθέσιμη online στο www.rosesarered.gr αλλά και στο flagship store των ROSES ARE RED, Λουκιανού 21β στο Κολωνάκι.

 

Instagram: rosesarered.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ