Η επίδειξη μόδας του οίκου Schiaparelli -για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023-, σχολιάστηκε αρκετά και πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις εμφανίσεις των μοντέλων στην πασαρέλα.

Ο σχεδιαστής Daniel Roseberry επέλεξε να τοποθετήσει κεφαλές ζώων στις δημιουργίες που φορούσαν τα top models, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Ιρίνα Σάικ και η Σάλομ Χάρλου, ενώ και η Κάιλι Τζένερ έκανε εμφάνιση με κεφαλή λιονταριού στην μαύρη τουαλέτα της! Ο σχεδιαστής εξήγησε ότι η κίνηση αυτή θέλει να αναδείξει τη γυναίκα να τιμήσουν τη φύση και το μεγαλείο της. Ωστόσο, το κοινό είχε άλλη άποψη.

«3 ζώα σμιλεμένα και κεντημένα στο χέρι, που δοξάζουν τη φύση και προστατεύουν τη γυναίκα που τα φοράει. Η λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και ο λύκος. Όλα από την Κόλαση του Δάντη», ανέφερε ο Daniel Roseberry.

Ο λύκος, το λιοντάρι και η λεοπάρδαλη αποτέλεσαν τα ζώα που είχαν θέση στο catwalk, ενώ συμβολίζουν τα θηρία που συναντά ο Δάντης στην Κόλαση. Έπαρση, Απλητεία και Λαγνεία.

Πολλοί φιλόζωοι και οργανώσεις, αλλά και χρήστες των κοινωνικών δικτύων σε όλο τον κόσμο εναντιώθηκαν στην απόφαση του Damile Roseberry να προβεί σε μια τέτοια επίδειξη για τον οίκο Schiaparelli, βρίσκοντας το θέαμα «αποκρουστικό».

Το διάσημο μοντέλο, Ιρίνα Σάικ, θέλησε ωστόσο να πάρει θέση μετά τον σάλο που προκλήθηκε και κοινοποίησε τη θέση της μέσω social media.

«Υποστηρίζω αυτούς τους απίστευτους καλλιτέχνες που δούλεψαν ακούραστα, με τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας μαλλί, μετάξι και αφρό, για να σμιλεύσουν αυτό το κεντημένο λιοντάρι και την εικόνα του Pride. Μια εικόνα που επικαλείται ο Schiaparelli εξερευνώντας θέματα δύναμης. Είναι τιμή μου που κλήθηκα επίσης να δανείσω την τέχνη μου ως γυναίκα σε αυτό», δήλωσε η Ιρίνα Σάικ.

Η Σάλομ Χάρλοου κοινοποίησε στιγμιότυπο στο οποίο αναφέρει ότι κανένα ζώο δεν πληγώθηκε, ενώ παράλληλα προχώρησε σε αναφορά στους συμβολισμούς του Δάντη.

Schiaparelli 
Ιρίνα Σάικ
Ναόμι Κάμπελ
Σάλομ Χάρλου
Ιρίνα Σάικ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ