Η τιάρα είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά highlights στις εμφανίσεις των γαλαζοαίματων κυριών.

Μπορεί οι ευκαιρίες που έχουν για να φορούν τα λαμπερά τους κοσμήματα να είναι αρκετά σπάνιες πλέον, όμως κάποτε ήταν πολύ συνηθισμένο για τις royal ladies να επιδεικνύουν τις τιάρες τους σε επίσημες εμφανίσεις και σε πρεμιέρες ταινιών.

Για την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βρετανική βασιλική οικογένεια, φοριόταν μόνο για τα κρατικά συμπόσια, την ετήσια δεξίωση του Διπλωματικού Σώματος και τα κρατικά εγκαίνια του Κοινοβουλίου.

Σήμερα, η πρώτη φορά που βλέπουμε μία βασιλική κυρία να φοράει τιάρα είναι την ημέρα του γάμου της.

Bασίλισσα Ελισάβετ

Getty Images/Ideal Image

Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να είχε μια αμύθητη συλλογή κοσμημάτων από τη γιαγιά και τη μητέρα της, όμως η πρώτη φορά που φόρεσε τιάρα ήταν την ημέρα του γάμου της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. To διαμαντένιο κόσμημα άνηκε στη βασίλισσα Μαρία.

Εκείνη τη μέρα, η αείμνηστη μονάρχης είχε μία ατυχία καθώς το πολύτιμο κομμάτι έσπασε και έπρεπε να επισκευαστεί γρήγορα πριν η ίδια περπατήσει στο διάδρομο. Την είδαμε τελευταία φορά όταν η εγγονή της Ελισάβετ, Βεατρίκη, τη φόρεσε στο γάμο της τον Ιούλιο του 2020.

Πριγκίπισσα Κέιτ

Getty Images/Ideal Image

H πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε στο γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το headpiece Halo, του οίκου Cartier. Το συγκεκριμένο κόσμημα χρονολογείται από το 1936 και ήταν δώρο του δούκα του Γιόρκ, στη δούκισσα, πριν αποκτήσουν τους τίτλους Γεώργιος VI και βασίλισσα Ελισάβετ.

Μέγκαν Μάρκλ

Getty Images/Ideal Image

H σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι είχε την ευκαιρία να φορέσει μόνο μία φορά τιάρα πριν αποχωρήσει από τη βασιλική οικογένεια και αυτή ήταν στο γάμο της το 2018. Το διαμαντένιο headpiece άνηκε στη βασίλισσα Mαίρη και κατασκευάστηκε το 1932.

Βασιλική σύζυγος Καμίλα

Getty Images/ Ideal Image

Μπορεί στο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 2015 να μην φόρεσε τιάρα, όμως δανείστηκε το εντυπωσιακό κόσμημα του Delhi Durbar για να τιμήσει τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας σε ένα συμπόσιο που την είχε καλέσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ