Τα τελευταία projects του Virgil Abloh πριν από το θάνατό του φτάνουν στη Νέα Υόρκη. Ο αείμνηστος καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του οίκου Louis Vuitton άφησε το στίγμα του στη μόδα, κάνοντας μια παρέμβαση στο εμβληματικό παπούτσι Air Force 1 της Nike. Τα Louis Vuitton Χ Nike “Air Force 1” του Virgil Abloh κυκλοφόρησαν νωρίτερα φέτος με μόλις 200 ζευγάρια.

Τα sneakers βγήκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και πουλήθηκαν προς 25 εκατομμύρια δολάρια καθώς θεωρούνται έργο τέχνης. Το ποσό θα δοθεί σε υποτροφίες για τους μαύρους μαθητές που θέλουν να κάνουν σπουδές πάνω στη μόδα.

Getty Images/Ideal Image

“Το συγκεκριμένο αξεσουάρ υπήρχε πολύ πριν από εμένα. Όμως, το να το τολμήσουμε να το συνδυάσουμε με T-shirt και κοστούμι, πήρε 40 χρόνια”, είχε αναφέρει ο Virgil Abloh στο δελτίο τύπου για τα sneakers.

Getty Images/Ideal Image

“Δεν πρόκειται σίγουρα για ένα παπούτσι. Είναι ένα έργο τέχνης. Δεν χρειάζεται καν να είναι σε κάποιου τα πόδια. Το Air Force 1, μπορεί να είναι ένα παπούτσι για μπάσκετ, όμως μέσα από την κουλτούρα του hip-hop, σημαίνει πολλά για πολύ συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων”.

Για να διατηρήσει ζωντανό το όνομά του, ο οίκος Louis Vuitton και η Nike, εγκαινίασαν μία έκθεση στο Brooklyn, για να παρουσιάσουν το «Air Force 1» του Virgil Abloh. Η έκθεση παρουσιάζει 47 ζευγάρια παπούτσια σε κατασκευές από καθρέφτη και σκυρόδεμα. Σε μερικές από τις κατασκευές φαίνονται και κάποιες φράσεις που είχε πει ο Abloh, όπως “Ποιος το έκανε πρώτος;”.

Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ