Το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο Ιράν καθώς εδώ και μία εβδομάδα, συνεχίζονται οι εξεγέρσεις, με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρονται στους δρόμους για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, μετά την σύλληψή της στις 13 Σεπτεμβρίου για παραβίαση ενδυματολογικού κώδικα που ισχύει στην χώρα. Οι γυναίκες έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Τεχεράνης και ολόκληρου του Ιράν ενώ συγκεντρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον Λίβανο, την Τουρκία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

«Μας σκοτώνουν επειδή γεννηθήκαμε γυναίκες», φωνάζουν εκατοντάδες γυναίκες.

Το Ιράν, παραμένει σε κατάσταση συναγερμού αφού οι διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε 50 περίπου περιοχές της χώρας. Ο Αντώνης Κανάκης σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν, κάνοντας λόγο ότι αισθάνεται «δέος για το θάρρος» των γυναικών.

Το χρονικό της επίθεσης

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Σεπτεμβρίου, η 22χρονη Μαχσά Αμινί από το ιρανικό Κουρδιστάν απήχθη στην Τεχεράνη από άντρες της θρησκευτικής αστυνομίας, επειδή.= κάποιες τούφες από τα μαλλιά της είχαν ξεπροβάλλει από το χιτζάμπ που φορούσε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν, η Αμινί δέχτηκε βίαιη επίθεση μέσα στο βαν που την «έσυραν», αλλά και στα κρατητήρια, στα οποία τη μετέφεραν, με συνέπεια, όταν πια την άφησαν ελεύθερη, να καταρρεύσει και να χάσει τη ζωή της λίγο αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ