Το Τόκιο έχει μπει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς τα κρούσματα covid έχουν μεγάλη αύξηση, με αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες -που ξεκινούν στις 22 Ιουλίου- θα διεξαχθούν χωρίς να παρευρίσκονται θεατές στις κερκίδες.

Αν και δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα είχαν κοινό, πολλοί έτρεφαν την ελπίδα, ωστόσο η αύξουσα πορεία του ιού δεν καθιστά κάτι τέτοιο δυνατό, κι έτσι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφαση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησαν και επίσημα την απόφασή τους, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα να δηλώνει:

«Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να μη γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα πηγή νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σείκο Χασιμότο είχε μιλήσει πιο πριν λέγοντας ότι «πρόκειται για μία λυπηρή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετική απόφαση».

Η επίσημη ανακοίνωση για την απουσία θεατών από του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε ο Υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταμάγιο Μαρουκάβα, μετά τη λήξη της έκτακτης σύσκεψης που συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Να σημειώσουμε , ότι στην Ιαπωνία σημειώθηκαν χθες Τετάρτη 2.180 μολύνσεις από τον ιό, με τους 920 να καταγράφονται στο Τόκιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ