Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη και ελεύθερος με αναστολή ο Πέτρος Φιλιππίδης μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριοο του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με αναστολή και 8 χρόνια κάθειρξη

«Προκύπτει σαφώς ότι είναι μονόδρομος για το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ο κατηγορούμενος, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προετοιμάσει τη φυγή του» ανέφερε η εισαγγελέας.

Σχετικά με τον κίνδυνο να τελέσει νέες πράξεις, η κ. Στέλλα Στόγια σχολίασε, ότι ήδη έπειτα από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων. «Ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις».

Όταν η απόφαση για αναστολή μέχρι το Εφετείο ανακοινώθηκε οι συγγενείς του Πέτρου Φιλιππιδη φώναξαν «επιτέλους! Μπράβο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ