Μια από τις πιο ανατριχιαστικές υποθέσεις στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, έληξε σήμερα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να καταδικάζεται πρωτόδικα για την από πρόθεση ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ήταν 28 Ιανουαρίου του 2022 όταν η 9χρονη τότε Τζωρτζίνα, πρωτότοκη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, άφηνε την τελευταία της πνοή μέσα στο νοσοκομείο Παίδων. Δέκα μήνες νωρίτερα, η Τζωρτζίνα είχε αγγίξει ξανά το θάνατο, τον Απρίλιο του 2021 νοσηλευόμενη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας και έκτοτε είχε μείνει παραπληγική.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 2021 και την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 2022 καθόταν τους τελευταίους 15 περίπου μήνες η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, σε μια πολύκροτη υπόθεση, η αποκάλυψη της οποίας συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα παρουσία, πέραν της κατηγορούμενης και του πρώην συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος ήθελε να παραστεί στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ήταν ομόφωνα καταδικαστική τόσο για την απόπειρα όσο και για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Την ενοχή της Πισπιρίγκου είχε ζητήσει ήδη κατά τη δική της αγόρευση δύο μήνες πριν η Εισαγγελέας της έδρας, ύστερα από μια μαραθώνια αγόρευση ενώπιον του ακροατηρίου. Στη δική της 9ωρη απολογία η κατηγορούμενη είχε δηλώσει αθώα ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε έβλαψε με οποιονδήποτε τρόπο την κόρη της.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε κατά την έξοδό του από το δικαστήριο στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση ήταν μη αναμενόμενη, κάνοντας λόγο για δικαστικό σκάνδαλο και πλάνη. Τόνισε, βέβαια πως «σέβεται απόλυτα την ετυμηγορία του δικαστηρίου» και εγγυήθηκε πως η απόφαση σε δεύτερο βαθμό θα είναι αθωωτική.

«Ήταν επιθυμία της εντολέως μου και με βρήκε σύμφωνο το γεγονός ότι, από τη στιγμή που είναι αθώα, δεν θα ζητήσουμε κανένα ελαφρυντικό», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι λογικά η ποινή που θα επιβληθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου θα είναι η ισόβια κάθειρξη.

Να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα εκτυλίσσεται και η δεύτερη δίκη, αναφορικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, με κατηγορούμενη και πάλι τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ