Ο πολυαναμενόμενος γάμος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Tyler McBeth παντρεύτηκαν, χθες, στη Νέα Υόρκη μετά το σύμφωνο συμβίωσης που έχουν συνάψει.

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου μίλησε στο MEGA για τον γάμο και εξήγησε τι ισχύει για την άδεια παραμονής του Tyler στην Ελλάδα.

«Για τους Αμερικανούς υπηκόους η παραμονή τους είναι μέχρι 3 μήνες. Αν έχουμε να κάνουμε με συζύγους Αμερικανών κατοίκων, στο ετερόφυλο ζευγάρι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δήλωναν το ειδικό πιστοποιητικό γάμου και θα εξασφάλιζαν την άδεια παραμονής. Όσον αφορά στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζεται ο γάμος στην Ελλάδα και μπορούσαν να κάνουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης», είπε αρχικά.

«Σύμφωνα με τους μεταναστευτικούς κανόνες και οικογενειακού δίκαιου στην Ελλάδα, το σύμφωνο συμβίωσης το αμερικανικό και ο αμερικανικός γάμος δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Ο γάμος απέκτησε νομικό βάρος στην Αμερική», συμπλήρωσε η κα Μάρκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ