Η χρήση μάσκας για προστασία από τον COVID-19 είναι η πιο αποτελεσματική λύση αντιμετώπισής του. Ωστόσο, εκτός από προστασία, πολλές φορές η πολύωρη χρήση της προκαλεί και πολλά δερματικά προβλήματα – σε αρκετά υψηλή συχνότητα μάλιστα.
Εμείς μιλήσαμε με τον γιατρό Ιάκωβο Γκόγκουα και μας πρότεινε λύσεις στην αντιμετώπιση της νέας ακμής που προκαλείται από την προστατευτική μάσκα, η οποία πλέον έχει τον δικό της επιστημονικό όρο, “maskne“.

Τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα από τη χρήση της μάσκας:

*Κόκκινα εξανθήματα: Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η ερυθρότητα του προσώπου, με τη μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή των ραφών. Σχεδόν πάντα είναι ερεθισμός από την τριβή και όχι αλλεργική αντίδραση στα υλικά της μάσκας. Το φράγμα του δέρματος διαταράσσεται με φλεγμονή και είναι υπερευαίσθητο σε εξωτερικά ερεθίσματα. Μην κάνετε τον ερεθισμό χειρότερο με υπερβολικό πλύσιμο. Χρησιμοποιήστε μόνο νερό ή ένα πολύ απαλό καθαριστικό δέρματος μετά τη χρήση της μάσκας.

*Ακμή: Η ακμή μπορεί να προκύψει από τη θερμότητα και την υγρασία που αναπτύσσεται από την αναπνοή. Η αλλαγή του τύπου μάσκας μπορεί να σας βοηθήσει να μετακινήσετε το σημείο επαφής ή να μειώσετε την υγρασία. Το πλύσιμο με ένα απαλό καθαριστικό και μία κρέμα που περιέχει βενζοϊκό υπεροξείδιο μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Εάν ακολουθείτε ήδη θεραπεία για ακμή, μπορεί να χρειαστεί αλλαγή.

*Εξάνθημα πίσω από τα αυτιά: Ακόμα ένα σύνηθες δερματικό πρόβλημα. Δοκιμάστε μια μάσκα με θηλιές που εφαρμόζουν πιο χαλαρά και εναλλάξτε τους τύπους μάσκας καθημερινά. Βρείτε μάσκες με διαφορετικά υφάσματα ή χρησιμοποιείστε ένα κλιπ που θα σας βοηθήσει να πιάσετε τη μάσκα στα μαλλιά σας.

*Το ξηρό δέρμα: Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα του δέρματος. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας προσθέτει ένα προστατευτικό στρώμα που μπορεί να μειώσει την ξηρότητα. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας και ιδανικά, προτιμήστε να περιέχει υαλουρονικό οξύ ή ceramides ή διμεθικόνη.

Για την προστασία από τα παραπάνω προβλήματα ακολουθήστε τις βασικές συμβουλές:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ