Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι εκπλήξεις  για εμάς δεν έχουν τέλος. Αυτό μπορούμε να το πούμε με σιγουριά πλέον. Ωστόσο, εδώ και λίγες ώρες ο πρωταγωνιστής των εκπλήξεων είναι ο καιρός και συγκεκριμένα η «Ελπίδα». Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τόσο πυκνό χιόνι κάνει την εμφάνισή του ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως οι ευχές όλων, για το πότε θα δούμε άσπρη μέρα, τελικά έπιασαν ξανά, πάρα έπιασαν θα λέγαμε.

Και μπορεί το τοπίο να μοιάζει ειδυλλιακό, όμως, το τόσο έντονο κρύο δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το δέρμα και για τα μαλλιά μας. Και γιατί στα λέμε αυτά; Σίγουρα θα ξεμυτίσεις και λίγο από το σπίτι- για πολλές αυτό είναι και αναπόφευκτο- όποτε αν γνωρίζεις κάποια πράγματα θα μπορέσεις να προστατευτείς καταλλήλως. Όλες λίγο πολύ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τις επιπτώσεις που έχει το έντονο κρύο στο δέρμα, έλα όμως που επηρεάζει ακόμα και τα μαλλιά μας. Με τι τρόπο συμβαίνει αυτό; Θα σου πούμε αμέσως. Κάτσε αναπαυτικά και, ενώ χαζεύεις το χιονισμένο τοπίο έξω, κράτα σημειώσεις.

Snow vs Hair

Όπως ο πολύ θερμός αέρας προκαλεί την ανεπιθύμητη ξηρότητα στην τρίχα σου, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το πολύ κρύο. Η εναλλαγή του  παγωμένου αέρα έξω με την θέρμανση στο σπίτι αφυδατώνουν τα μαλλιά μας και έτσι γίνονται πολύ πιο ξηρά. Ποια είναι η συμβουλή; Κράτα τα μαλλιά σου όσο πιο ενυδατωμένα γίνεται. Ακολούθησε την καθιερωμένη beauty routine αλλά με λίγο παραπάνω ζήλο αυτές τις μέρες. Τα ενυδατικά έλαια μαλλιών είναι απαραίτητα ώστε τα μαλλιά μας να διατηρούν την απαραίτητη υγρασία.

Σίγουρα αυτές τις μέρες θα έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα και έχουν χάσει την καθιερωμένη τους λάμψη. Μην ανησυχείς είναι πολύ λογικό, σε όλες μας συμβαίνει. Χρησιμοποίησε ενυδατικά έλαια και κάνε μια μάσκα αναδόμησης. Θα δεις αμέσως διαφορά. Υπάρχει και μια πολύ σημαντική συμβουλή που δεν πρέπει να ξεχνάς!

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ