Αν νιώθεις πολλές φορές χωρίς λόγο ένα κενό μέσα σου, μια παγωμάρα ή θλίψη ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το διαλογισμό. Τα

είναι πραγματικά τεράστια…ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά.

 1. Καλύτερη συγκέντρωση. Μέσω του διαλογισμού θα μας γίνεται σταδιακά όλο και πιο εύκολο να εστιάζουμε σε κάθε δραστηριότητα της ημέρας μας. Το μυαλό μας θα λειτουργεί πιο αποδοτικά, θα μπορούμε να μάθουμε, να απομνημονεύσουμε και να έχουμε λιγότερη παρόρμηση στην καθημερινότητά μας. Χαοτικές σκέψεις που αποσυντονίζουν την αρμονία μέσα μας αρχίζουν να εκλείπουν σιγά-σιγά. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι το μυαλό μας είναι ένας μυς πως όταν γυμνάζομαι τόσο αυτό γίνεται πιο δυνατό. Θα ανακαλύπτουμε καθώς θα περνάει ο καιρός τις απεριόριστες δυνατότητες του μυαλού μας.
 2. Ζούμε ενσυνείδητα και Και με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε στην καθημερινότητά μας. Αφού μαθαίνουμε να παρατηρούμε την ομορφιά της ζωής, την ομορφιά της καθημερινότητάς μας. Και όσο η μάτια μας παρατηρεί τα θετικά της ζωής μας τόσο αυτά πολλαπλασιάζονται.
 3. Έχουμε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Μέσα από την διαδικασία του διαλογισμού μαθαίνουμε να λειτουργούμε σε χαμηλότερες ταχύτητες, να εστιάζουμε σε εμάς τους ίδιους και να ανακαλύπτουμε τις όμορφες πλευρές του εαυτού μας. Μπορούμε να παρατηρούμε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας χωρίς κριτική, να τα παρατηρούμε απλά έτσι όπως είναι. Πολλές φορές παρατηρούμε ανθρώπους να κατακτούν καλύτερες κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες μέσα από το διαλογισμό αφού αποκτούν μεγαλύτερο αυτοσεβασμό άρα και αυτοπεποίθηση.
 4. Τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, μειώνονται και αισθανόμαστε πιο χαλαροί. Καθώς επαναλαμβάνουμε συγκεκριμένες φράσεις κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σταματάει η διάσπαση από τις αρνητικές σκέψεις μας.
  Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να εστιάζει στο εδώ και τώρα, στο παρόν και να μη σκεφτόμαστε τα λάθη του χθες και να μη ζούμε με το άγχος για το άγνωστο αύριο. Με αυτό τον τρόπο το μυαλό είναι πιο ήρεμο και τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του έντονου στρες όπως οι διαταραχές ύπνου, διατροφικές διαταραχές και η πολύ κακή διάθεση να μειώνονται σταδιακά.
 5. Καθώς γινόμαστε παρατηρητές του ίδιου μας του εαυτού μπορούμε σε βάθος χρόνου να καταπολεμήσουμε Εθισμούς που μας ταλαιπωρούν. Να ανακαλύψουμε γιατί εμείς οι ίδιοι μέσα από τους εθισμούς τιμωρούμε τους εαυτούς μας.
 6. Χρόνιοι πόνοι ή ψυχοσωματικοί μπορούν να μειωθούν και να μάθουμε να τους ελέγχουμε καλύτερα. Καθώς όταν δε μιλάει το στόμα μιλάει το σώμα. Όταν εμείς λοιπόν αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε μας τους ίδιους, να μας νιώθουμε και να είμαστε σε άμεση σύνδεση με εμάς, μας φροντίζουμε και περισσότερο.
 7. Μέσα από το μαγικό ταξίδι του διαλογισμού μαθαίνουμε να αγαπάμε τους εαυτούς μας. Θυμόμαστε ποιοι είμαστε. Άρα αυξάνεται η αλτρουιστική μας συμπεριφορά, ανθίζουν η ευγένεια η καλοσύνη και η αγάπη.Αγαπάμε τους εαυτούς μας και τους άλλους και μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή. Αυξάνεται η ενσυναίσθηση μας και ο εγκέφαλός μας πλημμυρίζει από θετικά συναισθήματα. Κατακτούμε την ηθική νοημοσύνη και ζούμε με την πυξίδα μας στραμμένη σε αυτή.
 8. Καθώς κατακτούμε την εσωτερική μας ηρεμία οι εκρήξεις θυμού και οργής θα μειώνονται. Οτιδήποτε και να συμβαίνει η ψυχραιμία και η εσωτερική μας ισορροπία θα μας βοηθούν να έχουμε ήρεμες αντιδράσεις που δεν θα προκαλούν πόνους τους γύρω μας και σε μας τους ίδιους. Θα μετανιώνουμε και θα ντρεπόμαστε λοιπόν λιγότερες φορές για τον τρόπο που έχουμε συμπεριφερθεί σε μια δύσκολη κατάσταση.
 9. Και φυσικά το καλύτερο για το τέλος. Αφού η αρμονία και η ευτυχία γίνονται σταθεροί μας σύντροφοι,εμείς οι ίδιοι ομορφαίνουμε, σταμάταμε το χρόνο. Και όπως μου αρέσει να λέω το καλύτερο botox είναι το γέλιο και η χαρά. Η ηλικία του ανθρώπου φαίνεται από το βλέμμα του, όταν τα μάτια λοιπόν γελούν αληθινά τα πρόσωπα λάμπουν.

 

Σοφία Λίναρη

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

www. Happinesstherapy.gr

FB. Sofia Linari Happiness therapist

Mob. 6948579944

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ