«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι νεκρή», μετέδιδαν τα διεθνή Μέσα και οι εκατομμύρια θαυμαστές της πριγκίπισσας της Ουαλίας, της πιο δημοφιλούς γυναίκας όλου του κόσμου, αδυνατούσαν να συλλάβουν τη σκληρή πραγματικότητα. Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της μαζί με τον τελευταίο της σύντροφο, Ντόντι Αλ Φαγέντ, στο τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, κυνυγημένη από τους παπαράτσι. Τα φλας που άστραφταν σε κάθε της κίνηση, την ακολούθησαν μέχρι το τέλος.

Η γυναίκα που προσέλκυσε όσο καμία άλλη το ενδιαφέρον των Μέσων και των tabloids και κάθε της φωτογραφία μεταφράζοταν σε φρενήρεις πωλήσεις στα έντυπα της εποχής, έπαψε να υπάρχει. Ο θάνατος της, μόλις στα 37 της χρόνια, έγινε η αφορμή για να τεθούν οι βάσεις για τη συζήτηση που αφορούσαν τα αθέμιτα μέσα και τις απάνθρωπες μεθόδους που ακολουθούνταν για ένα κλικ ή κάποια αποκλειστικότητα. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς, στην ιστορία του Τύπου καθώς λίγες γυναίκες έχουν απασχολήσει τόσο πολύ και προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης όσο εκείνη, στα χρόνια της απόλυτης άνθισης του Τύπου.

Ο μεγαλύτερος γιος της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, σε ένα σπάνιο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media, μιλάει για τα συναισθήματά του τη στιγμή που ακολουθούσε τη σορό της μητέρας. Oι σκηνές εκείνες του Γουίλιαμ και του Χάρι είναι αποκαρδιωτικές και τους έχουν στιγματίσει. «Ένιωθα…Κοιτούσα το πάτωμα και τα μαλλιά μου έπεφταν στο πρόσωπό μου, ώστε κανείς να μην μπορεί να με δει. Τότε είχα πολλά μαλλιά και κρυβόμουν πίσω από τη φράντζα μου. Ήταν σα μία κουρτίνα προστασίας. Η ισορροπία ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ που έπρεπε να κάνει το καθήκον του και ανάμεσα στον ιδιωτικό Γουίλιαμ που ήθελε να κρυφτεί σε ένα δωμάτιο και να κλάψει, επειδή έχασε τη μητέρα του», είπε ο Γουίλιαμ σε σπάνιες δηλώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΪΑΝΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ