Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έγραψε ιστορία κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, γιορτάζοντας το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της τον Ιούνιο του 2022.

Η γραμμή διαδοχής της Βρετανίας ηγείται από άνδρες με τον Κάρολο να ανέρχεται στο θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι τώρα επόμενος στη σειρά, ακολουθούμενος από τον μεγαλύτερο γιο του, πρίγκιπα Τζορτζ.

Ωστόσο υπάρχει μία γενιά γυναικών σε βασίλεια της Ευρώπης που θα φορέσουν καθίσουν στο θρόνο.

Πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας

Όταν η πριγκίπισσα Βικτόρια ανέλθει στον σουηδικό θρόνο, θα γίνει η τέταρτη γυναίκα μονάρχης στην ιστορία της χώρας. Η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Γουστάβου και της βασίλισσας Σίλβια, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1977. Έχει δύο ακόμη αδέρφια τον πρίγκιπα Carl Philip, που γεννήθηκε τον Μάιο του 1979 και την πριγκίπισσα Madeleine τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 1982.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπήρξε μια χρονική περίοδος που δεν ήταν εμφανής κληρονόμος, ωστόσο. Ο μικρότερος αδερφός της έγινε διάδοχος του σουηδικού θρόνου με τη γέννησή του, θέση που κράτησε για επτά μήνες. Όλα άλλαξαν τον Ιανουάριο του 1980 όταν τέθηκε σε ισχύ μια αλλαγή στο σύνταγμα, η οποία έκανε τη φυσική σειρά γέννησης τη βάση για τη διαδοχή. Από αυτό το σημείο και μετά η Βικτώρια έγινε η μελλοντική βασίλισσα της Σουηδίας.

Πριγκίπισσα Εστέλ της Σουηδίας

Την πριγκίπισσα Βικτώρια θα διαδεχθεί η ίδια η κόρη της, η πριγκίπισσα Εστέλ. Η Βικτόρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2010 και υποδέχτηκαν τη μικρή Εστέλ στις 23 Φεβρουαρίου 2012. Το δεύτερο παιδί τους, ο πρίγκιπας Όσκαρ, γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 2016.

Η Εστέλ θα γράψει ιστορία όταν ανέβει στο θρόνο. Θα είναι η πρώτη γυναίκα στη σουηδική ιστορία που θα γεννηθεί με το δικαίωμα να κληρονομήσει το στέμμα που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη γέννηση ενός αρσενικού κληρονόμου.

Πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας

Η πριγκίπισσα Λεονόρ είναι η διάδοχος του ισπανικού θρόνου ως η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια. Όταν ανέβει στο θρόνο, η 17χρονη θα είναι η πρώτη βασίλισσα μετά την Ισαβέλλα Β’, η οποία βασίλεψε από το 1833 έως το 1868. Η Λεονόρ έχει μια μικρότερη αδερφή, την Ινφάντα Σοφία, η οποία γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2007.

Πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας

Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα της Νορβηγίας είναι το μεγαλύτερο παιδί του διαδόχου Χάακον και της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ και αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη στη σειρά για να διαδεχθεί τον παππού της, βασιλιά Χάραλντ, της Νορβηγίας. Η 18χρονη αναμένεται να γίνει η δεύτερη γυναίκα της χώρας μονάρχης, μετά τη βασίλισσα Μαργαρίτα του 15ου αιώνα.

Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2004 στο Πανεπιστημιακό Εθνικό Νοσοκομείο του Όσλο, ακολουθούμενη από τον μικρότερο αδερφό της, πρίγκιπα Σβέρ Μάγκνους, ο οποίος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2005. Έχει επίσης έναν μεγαλύτερο ετεροθαλή αδερφό, τον Μάριους Μποργκ Χόιμπι.

Πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ και της βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας. Έγινε κληρονόμος σε ηλικία εννέα ετών, όταν ο πατέρας της ανέβηκε στο θρόνο τον Απρίλιο του 2013 μετά την παραίτηση της μητέρας του, βασίλισσας Βεατρίκης.

Σε μια σπάνια συνέντευξη το 2013, ο βασιλιάς αποκάλυψε τις συμβουλές που έδωσε στην μικρή πριγκίπισσα.

«Πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα και έξω. Να ξέρεις τα όριά σου. Πήγαινε παντού. Κάνε λάθη, όσο το δυνατόν μακριά από τα μάτια του κοινού. Το έκανα πολύ. Φεστιβάλ, πάρτι, τα πάντα και πολλά άλλα – βρες τα όριά σουν. Είναι καλό, χωρίς να το κάνουμε δημόσια».

Η Αμαλία έχει δύο μικρότερες αδερφές: την πριγκίπισσα Αλεξία και την πριγκίπισσα Αριάν.

Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε διάδοχος του βελγικού θρόνου το 2013, μετά την παραίτηση του παππού της, βασιλιά Αλβέρτου Β’.

Η Ελισάβετ, 21 ετών, είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης και έχει τρία μικρότερα αδέρφια – τον πρίγκιπα Γαβριήλ, τον πρίγκιπα Εμμανουήλ και την πριγκίπισσα Ελεονόρα.

Η πριγκίπισσα σπουδάζει αυτήν την περίοδο ιστορία και πολιτική στο Lincoln College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ