Λετίθια: Πώς κατάφερε να γίνει η βασίλισσα της Ισπανίας 

Πριν γίνει η βασίλισσα της Ισπανίας, η Λετίθια Ορτίς Ροσικάσο ζούσε μια ζωή γεμάτη επιτεύγματα.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Οβιέδο, σπούδασε δημοσιογραφία και νομικά, αριστεύοντας σε αμφότερα. Το 2004, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φελίπε, τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου. Ο γάμος τους προκάλεσε αίσθηση, καθώς η Λετίθια ήταν η πρώτη διαζευγμένη που παντρευόταν μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, η Λετίθια κέρδισε γρήγορα την αγάπη και τον σεβασμό του ισπανικού λαού.

Η σχέση τους παρέμενε κρυφή από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι την ανακοίνωση των αρραβώνων τους. 

Λετίθια: Πώς κατάφερε να γίνει η βασίλισσα της Ισπανίας 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι φίλου. Πριν την ανακοίνωση του αρραβώνα τους το 2003, εκείνη είχε παραιτηθεί ήδη από τη δουλειά της.

Δεν ήταν άγνωστη στο κοινό, καθώς για χρόνια εργαζόταν ως δημοσιογράφος με έντονη παρουσία στην τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας είχε θητεύσει στα δύο μεγαλύτερα κανάλια της Ισπανίας, στα 24 Horas και Telediario 2. Η ομορφιά, η ευφυΐα και η γοητεία της την είχαν κάνει δημοφιλή πρόσωπο στην Ισπανία.

Η Λετίθια Ορτίς Ροσικάνο προσμετρά στην καριέρα της ως δημοσιογράφος, την κάλυψη σημαντικών γεγονότων όπως οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2000,  η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001 και ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003.

Ο πρώτος γάμος 

Η Λετίθια παντρεύτηκε για πρώτη φορά – με πολιτικό γάμο- το 1998 τον Alonso Guerrero Perez, συγγραφέα και καθηγητή λογοτεχνίας. Ο γάμος τους, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς χώρισαν ένα χρόνο αργότερα.

Ένα βίντεο, γεμάτο σπάνιες φωτογραφίες, κυκλοφορεί στο Youtube, αφηγούμενο την ιστορία της βασίλισσας Λετίθια από τη γέννησή της το 1972 μέχρι σήμερα, στα 51 της χρόνια.

Το βίντεο αποτελείται από μια συρραφή μοναδικών στιγμιότυπων από τη ζωή της, ξεκινώντας από την ηλικία ενός έτους. Η σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι που εξελίχθηκε σε μια εντυπωσιακή γυναίκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΛΕΤΙΘΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ