Από τότε που έγινε μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα Λετίθια έχει αποκτήσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2004 όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φελίπε, τον μοναχογιό της βασίλισσας Σοφίας και του βασιλιά Χουάν Κάρλος. Το ζευγάρι είχε καταφέρει να κρατήσει τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι την ανακοίνωση των αρραβώνων. Η Λετίθια βέβαια δεν είναι άγνωστη στο κοινό καθώς για χρόνια εργαζόταν ως δημοσιογράφος και είχε έντονη τηλεοπτική παρουσία. Είχε εργαστεί στα δύο μεγαλύτερα κανάλια της Ισπανίας στα 24 Horas και Telediario 2.

Το 2000 είχε καλύψει στην Ουάσινγκτον τις προεδρικές εκλογές και το 2001 την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Το 2003 έκανε ρεπορτάζ για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο πρώτος της γάμος

Ο βασιλικός γάμος με τον βασιλιά Φελίπε ήταν ο δεύτερος για τη Λετίθια. Είχε παντρευτεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1998, με τον Alonso Guerrero Perez, συγγραφέα και καθηγητή λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο. Ένα χρόνο μετά πήραν διαζύγιο.

Η γνωριμία με τον Φελίπε

Η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιας Φελίπε γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι φίλου. Είχε παραιτηθεί ήδη από τη δουλειά της πριν την ανακοίνωση του αρραβώνα τους το 2003. Παρά το γεγονός ότι ο πρώτος της γάμος ήταν πολιτικός, η Καθολική Εκκλησία επέτρεψε στην Λετίθια να παντρευτεί τον Φελίπε στις 2 Μαΐου του 2004. Σήμερα έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες, την πριγκίπισσα Λεονόρ, 17 ετών και την πριγκίπισσα Σοφία, 15 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ