Η βασίλισσα Μαργαρίτα πήρε την απόφαση να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα από τα εγγόνια της, κάτι που προκάλεσε σοκ στη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Από την 1η Ιανουαρίου, η βασίλισσα αποφάσισε ότι ο πρίγκιπας Νικολάι, ο πρίγκιπας Φέλιξ, ο πρίγκιπας Χένρικ και η πριγκίπισσα Αθηνά θα ονομαστούν κόμης/κόμισσα του Monpezat.

«Η απόφαση της βασίλισσας είναι σύμφωνη με παρόμοιες προσαρμογές που άλλοι βασιλικοί οίκοι έχουν εφαρμόσει με διαφορετικούς τρόπους τα τελευταία χρόνια», ανέφερε το Παλάτι. Η βασίλισσα Μαργαρίτα έχει ωστόσο επιβεβαιώσει ότι και τα τέσσερα βασιλικά παιδιά θα διατηρήσουν τις θέσεις τους με τη σειρά της διαδοχής.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει το πώς θα επηρεαστεί η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μετά την απόφαση της Μαργαρίτας, κι έτσι μια ομάδα ειδικών αναφέρθηκαν στην απόφαση της μονάρχη, η οποία διατηρεί τον τίτλο της εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Ο βασιλικός βιογράφος Christopher Wilson υποστηρίζει: «Όλες οι ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές συγκρίνουν τις σημειώσεις τους σε τακτική βάση, ώστε να είναι επίκαιρες σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο».

Μέγκαν Μαρκλ

Όταν ρωτήθηκε εάν ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιθανό να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή τάση, ο πρόσθεσε: «Ο βασιλιάς Κάρολος θα είχε ενημερωθεί για αυτές τις αλλαγές από τη σουηδική και τη δανική αυλή από ευγένεια, αλλά όποιες αποφάσεις έπαιρνε για τους τίτλους των εγγονιών του θα βασίζονταν σε τοπικά ζητήματα γύρω από τον Οίκο του Γουίνδσορ, χωρίς να επηρεάζεται από τις ενέργειες άλλων βασιλικών οίκων».

Η βασιλική ιστορικός Marlene Koenig έχει υιοθετήσει παρόμοια στάση, επιμένοντας ότι «υπήρχαν σημάδια για αυτό εδώ και πολύ καιρό». Η ιστορικός πιστεύει ότι θα υπάρξει μια «αναγγελία βόμβα».

Η βασιλική συντάκτρια του HELLO!, Danielle Stacey, εξήγησε ότι πίστευε ότι μια απόφαση σχετικά με τους τίτλους για τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν θα είχε συμβεί ενώ βρίσκονταν στη χώρα μετά το θάνατο της βασίλισσας και ότι «θα μάθουμε το αποτέλεσμα του βασιλιά πριν τη στέψη». Ακόμα, πρόσθεσε ότι μπορεί να συμβεί μια «περαιτέρω ανακοίνωση» σχετικά με τους βασιλικούς τίτλους, αλλά ότι δεν θα είχε υποκινηθεί από αυτό που συνέβη στη Δανία.

Οι αποφάσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ, ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις στην πριγκίπισσα Ευγενία και την πριγκίπισσα Βεατρίκη. «Αν πρόκειται να έχεις ομοιομορφία, τότε πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες», σημείωσε. Ωστόσο, πιστεύει ότι θα ταίριαζε σε αυτό που ήθελαν αρχικά ο Χάρι και η Μέγκαν για τα παιδιά τους, με αυτά να αρνούνται τον τίτλο του κόμη του Ντάμπαρτον, που αρχικά προσφέρθηκε στον Άρτσι. «Γιατί να βάλουν αυτό το βάρος στα παιδιά τους όταν τα παιδιά τους θα πάνε σε αμερικανικά σχολεία, μεγαλώνοντας με αμερικανική προφορά, κοιτάζοντας στον κόσμο μέσα από τα μάτια των Αμερικανών. Τι νόημα έχει;», τόνισε.

Ο βασιλικός βιογράφος Christopher Wilson δήλωσε επίσης πώς η αφαίρεση των τίτλων HRH από τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ δεν θα είναι εύκολη απόφαση λόγω των τεταμένων «σχέσεων μεταξύ του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ και του Παλατιού και θα μπορούσε να κάνει την κίνηση να φαίνεται “εκδικητική” στα μέλη στο κοινό».

«Σε ό,τι αφορά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορεί να αφαιρέσει τους τίτλους HRH, καθώς αυτό θα απαιτούσε μια πράξη με την οποία θα συμφωνούσε το Κοινοβούλιο. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1917, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε’ ψήφισε τον Νόμο Στέρησης Τίτλων για να αφαιρέσει τους βρετανικούς τίτλους συνομηλίκων αρκετών Γερμανών βασιλιάδων κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου», σημείωσε η Danielle Stacey.

Το μεγαλειώδες γραφείο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ – Οι καρέκλες που μοιάζουν με θρόνους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ, , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ