Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε, και αναφέρθηκε ότι η μονάρχης που έγυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων στις 8 Σεπτεμβρίου, πέθανε από «γήρας».

Σύμφωνα με το έγγραφο, που δημοσίευσε η «National Records of Scotland» την Πέμπτη, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 15:10 και η αιτία θανάτου αναφέρεται πως είναι τα «γηρατειά».

Τα γηρατειά ήταν η μόνη αιτία θανάτου και δεν υπήρχαν άλλοι λόγοι, κάτι που πιστοποίησε ο γιατρός Douglas James Allan Glass. Ο Paul Lowe, Γενικός Γραμματέας για τη Σκωτία, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της βασίλισσας καταγράφηκε στο Aberdeenshire στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ κηδεύτηκε μαζί με τον σύζυγός της και δούκα του Εδιμβούργου στις 19 Σεπτεμβρίου σε μια λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ο βασιλιάς και η βασιλική οικογένεια και γίνεται αντιληπτό ότι γιος της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, ήταν δίπλα της όταν πέθανε.

Η πριγκίπισσα Άννα, η οποία συνόδευε το φέρετρο της μητέρας της καθώς ταξίδευε από το Μπαλμόραλ στο Λονδίνο, μέσω του Εδιμβούργου, είπε: «Είχα την τύχη να μοιραστώ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της αγαπημένης μου μητέρας». Μάλιστα, εκείνη ενημέρωσε τον ληξίαρχο όπως φαίνεται στο έγγραφο.

Εάν η βασίλισσα Ελισάβετ πέθαινε στην Αγγλία, δεν θα χρειαζόταν να δημοσιοποιηθεί επίσημη αιτία θανάτου, καθώς ο Νόμος περί Εγγραφής του 1836 δεν ισχύει για τους μονάρχες. Όμως, καθώς πέθανε στη Σκωτία βάσει του νόμου του 1965, όλοι οι θάνατοι πρέπει να καταγραφούν εντός επτά ημερών και αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου.

Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε τον Απρίλιο του 2021 σε ηλικία 99 ετών, δεν έγινε καμία ανακοίνωση από το Παλάτι, αλλά ένα μήνα αργότερα, προέκυψε ότι η αιτία του θανάτου του είχε απλώς καταγραφεί ως «γήρας».

Η μητέρα βασίλισσα Ελισάβετ: Άγνωστες ιστορίες από τους τέσσερις τοκετούς της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ