Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ αναχώρησε από το Λονδίνο με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα 24 ώρες μετά την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Νέες φωτογραφίες απαθανατίζουν τον Βασιλιά Κάρολο, να προσγειώνεται στη Σκωτία λίγες ώρες μετά την κηδεία της μητέρας του.

Οι πιο πρόσφατες εικόνες δείχνουν τον μονάρχη να φεύγει από το αεροδρόμιο του Αμπερντίν και να κατευθύνεται προς το κτήμα Balmoral όπου και πραγματοποιήθηκε δεύτερη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα έχει πλέον ενταφιαστεί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. Το ζευγάρι έχει ταφεί στο παρεκκλήσι του King George VI Memorial, μαζί με τον πατέρα της βασίλισσας, George VI, τη μητέρα της, βασιλομήτωρα και την αδερφή της, πριγκίπισσα Margaret.

Μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαίωσε: «Η Βασίλισσα κηδεύτηκε μαζί με τον Δούκα του Εδιμβούργου, στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI».

Ενώ η περίοδος εθνικού πένθους για την Βασίλισσα Ελισάβετ ολοκληρώθηκε μετά την κηδεία της τη Δευτέρα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί περίοδος πένθους μέχρι και επτά ημέρες μετά την κηδεία, για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Επίσης, οι σημαίες στις βασιλικές κατοικίες θα παραμείνουν μεσίστιες μέχρι τις 8 το πρωί μετά την τελευταία ημέρα του βασιλικού πένθους ως ένδειξη σεβασμού.

Την Τρίτη, ανακοινώθηκε ότι τα σπίτια της βασίλισσας θα ξανανοίξουν για να τα δει το κοινό, συμπεριλαμβανομένου του Κάστρου του Ουίνδσορ που ανοίγει τις πόρτες του στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου η βασίλισσα πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της πριν από τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος στην κηδεία της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΛΑ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ