Οι προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου προχωρούν και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι η Καμίλα θα φορέσει το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

«Η επιλογή του στέμματος της βασίλισσας Μαρίας από την Αυτή Μεγαλειότητα είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένα υπάρχον στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη στέψη ενός συζύγου αντί να γίνει νέα προσθήκγη, προς όφελος της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας», σημείωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μικρές αλλαγές και προσθήκες θα γίνουν στο στέμμα για να τηρηθεί «με τη μακροχρόνια παράδοση ότι η τοποθέτηση κοσμημάτων είναι μοναδική για την περίσταση και αντανακλά το ατομικό στυλ της Καμίλα».

Το στέμμα θα επαναρυθμιστεί με τα διαμάντια Cullinan, τα οποία ήταν μέρος της προσωπικής συλλογής κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ συχνά τα φορούσε ως καρφίτσες.

Τέσσερα από τα οκτώ αποσπώμενα κομμάτια του στέμματος θα αφαιρεθούν επίσης για να δημιουργήσουν μια διαφορετική αίσθηση από εκείνη του στέμματος της βασίλισσας Μαρίας. Σύμφωνα με το παλάτι, «είναι η πρώτη φορά που το στέμμα βασιλικής συζύγου έχει επαναχρησιμοποιηθεί από τον 18ο αιώνα, όταν η βασίλισσα Καρολίνα, σύζυγος του Γεωργίου Β’, φόρεσε το στέμμα της Μαρίας της Μόντενας».

Ενώ η Καμίλα θα χρησιμοποιεί το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας, ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου κατά τη διάρκεια της τελετής. Ο βασιλιάς θα φορά επίσης το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Η στέψη θα γίνει στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου και το παλάτι είχε δηλώσει ότι η στέψη του «θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του Μονάρχη και θα κοιτάξει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνιες παραδόσεις και αξίες».

καμίλα
βασίλισσα Ελισάβετ
Όταν το φόρεσε η βασίλισσα Μαρία το 1911

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΛΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ