Ο βασιλιάς Κάρολος μένει στο Clarence House με τη σύζυγό του Καμίλα και αυτή είναι η χρονιά που θα μετακομίσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λόγω της στέψης του που θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάιο στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Υπάρχει άραγε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ένα κρυφό καταφύγιο ώστε να προστατευτεί ο νέος μονάρχης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Έχει το παλάτι του μονάρχη το δικό του πυρηνικό καταφύγιο;

Σύμφωνα με ξένα δημοσιέυματα, είναι πολύ πιθανό ο μονάρχης να έχει ένα κρυφό δωμάτιο βαθιά κάτω από τη γη για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα ακούγεται ότι η πρόσβαση στο δωμάτιο γίνεται μέσω ειδικού μυστικού ανελκυστήρα και οι πόρτες μοιάζουν με θησαυροφυλάκιο.

Το Λονδίνο, φυσικά, φιλοξενεί ένα δίκτυο υπόγειων τούνελ σαν εκείνα χρησιμοποιούσε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν θα ήταν απίθανο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να διαθέτουν επίσης ένα καταφύγιο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι γεμάτα μυστικές πόρτες, περάσματα και κρυφούς χώρους, ενώ υπάρχει ακόμη και μια πόρτα πίσω από μια συρταριέρα που επιτρέπει στον μονάρχη να μπαίνει και να βγαίνει από τον ιδιωτικό του χώρο με ευκολία.

Βασιλιάς Κάρολος: Μέτρα ασφαλείας και στο εξοχικό σπίτι του

Το εξοχικό σπίτι του μονάρχη, το Highgrove House είναι επίσης πολύ προστατευμένο και έχει ακόμη και το δικό του δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για να το χρησιμοποιήσει το ζευγάρι αν χρειαστεί. Ενώ ο χώρος δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ και πιθανότατα δεν θα τον δούμε ποτέ, ακούγεται ότι πρόκειται για ένα σπίτι με μεγάλη ασφάλεια. Εκτός από το δωμάτιο υψηλής ασφάλειας, η ιδιοκτησία προστατεύεται μέσω μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από πάνω, η οποία εμποδίζει τις απειλές να πλησιάσουν τον Βασιλιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ