Στα 83 του χρόνια, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος «έφυγε από τη ζωή» βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, νοσηλεύτηκε για ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», μετά από οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Από το πλευρό του στιγμή δεν έφυγε η σύζυγός του βασίλισσα Άννα Μαρία αλλά και τα πέντε του παιδιά, που ήρθαν εσπευσμένα στην Αθήνα, από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Η πριγκίπισσα Αλεξία, ο πρίγκιπας Παύλος, ο πρίγκιπας Νικόλαος, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, είχαν μεγάλη αδυναμία στον πατέρα τους και δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται στο πλευρό του. Στην Ελλάδα βρίσκονται και οι αδερφές του βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Ειρήνη από την Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, ο βασιλιάς είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Πέρασε κορονοϊό τον Ιανουάριο του 2022, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονία. Λόγω των προβλημάτων με την υγεία που αντιμετώπιζε, είχε μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι και ήταν υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς του.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση

H τελευταία φορά, που ο βασιλιάς Κωνσταντίνος εμφανίστηκε δημόσια, ήταν στις 19 Οκτωβρίου 2022, όταν εντοπίστηκε με τη σύζυγό του βασίλισσα Άννα Μαρία και τις αδελφές του στο κέντρο της Αθήνας. Η οικογένεια του βασιλιά αποχωρούσε από γνωστό μαγαζί επί της Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, όπου λίγο πριν είχε γευματίσει.

βασιλιάς Κωνσταντίνος

H πολιτική ζωή, οι διακρίσεις στον αθλητισμό και οι σχέσεις με τις βασιλικές οικογένειες

Ο Κωνσταντίνος Β΄ (Αθήνα, 2 Ιουνίου 1940) ήταν Βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα.

Από το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου, ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολύ είναι ότι, το 1960 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ντράγκον μαζί με τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη που αποτελούσαν το πλήρωμα του σκάφους «Νηρεύς».

Συγγένευε με αρκετές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης. Ήταν δεύτερος ξάδερφος του Βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς είχαν προπάππου τον Βασιλιά Γεώργιο Α’ της Ελλάδος. Ήταν, επίσης, θείος του Βασιλιά Φιλίππου ΣΤ’ της Ισπανίας, ο οποίος είναι γιος της αδελφής του, Βασίλισσας Σοφίας. Επιπλέον, η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι αδελφή της συζύγου του, της Άννας-Μαρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ