Η Βασίλισσα Ελισάβετ γνωστοποίησε ότι η Δούκισσα της Κορνουάλης θα γίνει γνωστή ως Queen Consort όταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας γίνει Βασιλιάς, κάτι που ανακοινώθηκε με δήλωση για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Ωστόσο, στον Πρίγκιπα Φίλιππο δεν δόθηκε ο τίτλος του Βασιλιά όταν εκείνη στέφθηκε Βασίλισσα το 1952. Ο τίτλος King Consort χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, και αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες μοναρχίες δεν έχουν επίσημους κανόνες για το στυλ του συζύγου μιας γυναίκας μονάρχης. Ως εκ τούτου, ο τίτλος του βασιλιά απονέμεται μόνο σε έναν royalπου κληρονομεί τον θρόνο και μπορεί να βασιλέψει, συμπεριλαμβανομένων του Πρίγκιπα Κάρολου, του Δούκα του Κέιμπριτζ και του Πρίγκιπα Τζορτζ.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Η Βασίλισσα Βικτώρια ήθελε στον σύζυγό της, Αλβέρτο, να του απονεμηθεί ο τίτλος του King Consort, αλλά αυτό συνέβη 17 χρόνια αργότερα. Σε αντίθεση με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, ο Πρίγκιπας Φίλιππος απέρριψε την πρόταση να γίνει επίσημα γνωστός ως Πρίγκιπας Σύζυγος. Αντίθετα, εκδόθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επιστολών το 1957 που δίνει στον Δούκα το ύφος και την τιμητική αξιοπρέπεια ενός Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Από την άλλη, όλες οι γυναίκες σύζυγοι έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως Queen Consort, καθώς συνήθως μοιράζονται την κοινωνική τάξη και την κοινωνική θέση του συζύγου τους. Ωστόσο, δεν μοιράζoνται επίσημα τις πολιτικές και στρατιωτικές εξουσίες του μονάρχη, εκτός εάν ενεργεί ως αντιβασιλέας η κάθε μία. Η μητέρα της Βασίλισσας έγινε Βασίλισσα Ελισάβετ όταν ο Γεώργιος VI έγινε Βασιλιάς το 1936. Όταν όμως ο σύζυγός της πέθανε το 1952 και η κόρη της Πριγκίπισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο, έγινε γνωστή ως Βασιλομήτωρ για να αποφευχθεί η σύγχυση.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Ελληνική του ιστορία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του

photos: Getty Images/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ