Η ελληνική καταγωγή του Δούκα του Κεντ που ολοκλήρωσε τις υπηρεσίες του προς το βρετανικό στέμμα 

Ο Δούκας του Κεντ, πρίγκιπας Εδουάρδος, παραιτήθηκε των τίτλων του ως εργαζόμενο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Συμμετείχε για τελευταία φορά ως Συνταγματάρχης σε μια παρέλαση των Φρουρών της Σκωτίας με αφορμή τις ετήσιες εκδηλώσεις της Μαύρης Κυριακής της Σκωτίας Φρουράς στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο instagram το βρετανικό Παλάτι.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος ήταν το τρίτο παιδί της πριγκίπισσας Ειρήνης της Ελλάδας και της Δανίας και του Δούκα του Κεντ, Γεώργιου που ήταν δεύτερα εξαδέλφια μέσω του Χριστιανού Θ΄ της Δανίας. 

Το ζευγάρι συναντήθηκε στο Λονδίνο και ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 1934.

Στις 29 Νοεμβρίου1934 παντρεύτηκαν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Ανάμεσα στις παρανύμφους ήταν και η μετέπειτα βασίλισσα Ελισάβετ.

 Αμέσως μετά παντρεύτηκαν και με ελληνορθόδοξη τελετή στο ιδιωτικό παρεκκλήσι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδος και της Δανίας ήταν το τρίτο και τελευταίο παιδί του Νικολάου της Ελλάδας (αδελφού  του βασιλιά των Ελλήνων) και της Μεγάλης Δούκισσας Ελένης Βλαδιμήροβνας της Ρωσίας, εγγονή του Αλεξάνδρου Β΄ της Ρωσίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1906. Είχε δυο μεγαλύτερες αδελφές. Τις  πριγκίπισσες της Ελλάδος και της Δανίας, Όλγα και  Ελισάβετ. 

Το μωρό μετά από μια δύσκολη γέννα, ήρθε στον κόσμο με μια μόνιμη αναπηρία στο αριστερό πόδι.

Υπεβλήθη όμως σε εγχειρήσεις και για πολλά χρόνια σε ειδικές φυσικές ασκήσεις. Έτσι, και με την βοήθεια ειδικά διαμορφωμένων παπουτσιών, μπορούσε να κρατάει το πρόβλημα κρυφό.

Πήρε το όνομα Μαρίνα, από την κατ’ εξοχήν Ελληνίδα, Αγία Μαρίνα, έπειτα από απαίτηση του παππού της, βασιλέα Γεωργίου, που φρόντιζε τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του να προσεγγίζουν το κοινό αίσθημα.

Το ζευγάρι απέκτησε εκτός από τον πρίγκιπα Εδουάρδου (9 Οκτωβρίου του 1935) απέκτησε ακόμη 2 παιδιά:

Την Αλεξάνδρα που γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1936 και τον Μιχαήλ που γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1942 

Η μητέρα του πρίγκιπα Εδουάρδου ήταν κομψή, σνομπ και έγινε η αγαπημένη του βρετανικού Τύπου και του κόσμου της μόδας. Σύντομα έγινε σύμβολο κομψότητας. Οι Αγγλίδες άρχισαν να καπνίζουν γιατί κάπνιζε η Μαρίνα και να φορούν παντελόνια επειδή το έκανε η πριγκίπισσα, ενώ μια απόχρωση του μπλε φέρει το όνομα της.

Κεντρική Φωτογραφία: instagram/ princegeorge.dukeofkent

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ