Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας εξετάστηκε την Πέμπτη προληπτικά ύστερα από την είδηση ότι η βασίλισσα Λετίθια, μητέρα της πριγκίπισσας Λέονορ και της πριγκίππισας Σοφία, ήρθε πρόσφατα σε επαφή με κυβερνητικό αξιωματούχο, που βγήκε θετική στον κορονοϊό. Το Παλάτι ανέφερε  ότι η εξέταση του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματα ήταν ευτυχώς αρνητικά.

«Τα αποτελέσματα της εξέτασης για τον COVID-19 που πραγματοποίησαν χθες οι Αυτού Εξοχότητες ήταν αρνητικά. Σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρικών αρχών, η βασίλισσα θα διακόψει όλες τις δραστηριότητες της και θα θερμομετράται τακτικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Ο λόγος που κινητοποιήθηκε το βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας, ήταν επειδή η βασίλισσα Λετίθια την προηγούμενη εβδομάδα είχε παρευρεθεί σε μία συνάντηση στη Μαδρίτη με την υπουργό για θέματα Ισότητας, Αϊρίν Μοντέρο, η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό COVID-19. Η Αϊρίν καθώς και ο σύντροφός της, με τον οποίο επίσης είχε συναντηθεί η βασίλισσα Λετίθια, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού έχει επηρεάσει όλες τις βασιλικές εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα τον ετήσιο Χορό των Ρόδων της βασιλικής οικογένειας του Μονακό ο οποίος αναβάλλεται καθώς και την επίσκεψη της βασίλισσας του Βελγίου Ματθίλδης στην Ιταλία η οποία ακυρώθηκε. Ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη της Δανίας, σταμάτησαν τα τέσσερα παιδιά τους από το σχολείο στο οποίο φοιτούσαν στην Ελβετία λόγω της πανδημίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ