Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό ήταν από τους πρώτους γαλαζοαίματους που επιβεβαίωσαν ότι θα δώσουν το παρών στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο. Η τελετή της στέψης του νέου μονάρχη θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Westminster. Μιλώντας στο People αυτή την εβδομάδα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε: «Σίγουρα θα είμαι παρών στην καταπληκτική τελετή της στέψης. Είμαι σίγουρος ότι η Αυτού Μεγαλειότητα θα βάλει προσωπικές πινελιές στην τελετή. Αλλά ποιες θα είναι αυτές, δεν γνωρίζω».

Getty Images/Ideal Image

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι στην τελετή στέψης θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν αλλά δεν ήταν σε θέση να πει με σιγουριά αν θα είναι μαζί τους, τα δίδυμα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

«Δεν γνωρίζω τι υποχρεώσεις έχουν τα άλλα μέλη της οικογένειας. Τα παιδιά ίσως είναι μικρά για τέτοιου τύπου τελετές αλλά θα δούμε», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πόσες στέψεις ενός Βρετανού μονάρχη θα δω στη ζωή μου, οπότε θα το εκμεταλλευτώ».

Πάντως σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα έπρεπε να λάβουν πρόσκληση ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα. Σύμφωνα με την παράδοση κανένας Ευρωπαίος γαλαζοαίματος δεν θα πρέπει να παραστεί στην τελετή αν δε συνοδεύεται από τον διάδοχο ή τη διάδοχό του.

Βέβαια, ο Αλβέρτος δεν θεωρείται τυπικά βασιλιάς. Μπορεί να είναι γόνος της παλαιότερης δυναστείας στην Ευρώπη αλλά ο τίτλος που φέρει είναι πρίγκιπας. Άλλωστε το Μονακό είναι ένα πριγκιπάτο, το δεύτερο κατά σειρά μικρότερο σε μέγεθος ανεξάρτητο κράτος παγκοσμίως μετά το Βατικανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ