Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αιφνιδίασαν τους θαυμαστές τους αλλά και ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια όταν ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Στις 31 Μαρτίου ήταν η τελευταία ημέρα του ζευγαριού ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και έχοντας πλέον ολοκληρώσει όλα τους τα βασιλικά καθήκοντα, ξεκινούν την νέα τους ζωή ως οικονομικά ανεξάρτητοι.

Ο λόγος για τον οποίο ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επέλεξαν την 31 Μαρτίου να είναι η τελευταία μέρα πριν την παραίτησή τους, έχει να κάνει με οικονομικούς κυρίως λόγους. Στις 31 Μαρτίου κλείνει το οικονομικό έτος στη Μεγάλη Βρετανία και από 1 Απριλίου ξεκινάει το νέο.

Κάθε χρόνο, γύρω στον Ιούνιο, το Παλάτι δημοσιεύει την ετήσια οικονομική του κατάσταση για τον προηγούμενο χρόνο. Στον οικονομικό αυτό απολογισμό υπολογίζεται μεταξύ άλλων το κόστος των ταξιδιών, του προσωπικού καθώς και το κόστος συντήρησης της βασιλικής ακίνητης περιουσίας.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να εργαστούν ώστε να είναι πλέον οικονομικά ανεξάρτητοι, και εφόσον πλέον το κόστος ζωής τους δεν θα χρηματοδοτείται από τον βασιλικό προϋπολογισμό, η ολοκλήρωση των βασιλικών τους καθηκόντων την 31η Μαρτίου φαίνεται απόλυτα λογική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!