Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 και έζησε μια ζωή γεμάτη καθήκοντα, ευθύνες και την ανάγκη να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις. Ο βιογράφος Α.Ν. Wilson ισχυρίστηκε ότι η νεαρή Ελισάβετ άκουσε πολλές φορές ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν «το λάθος άτομο για να επιλέξει» επειδή ήταν πολύ αστείος και έκανε «γκάφες», σύμφωνα με την Telegraph.

Μιλώντας στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ το 2016, είπε: «Όταν ξεκαθάρισε από την ηλικία των 14 περίπου ότι ήταν ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος ήταν όμορφος και με ξανθά μαλλιά, όλοι οι αυλικοί είπαν ότι ήταν εντελώς λάθος άτομο για να διαλέξει».

Μάλιστα, είχε αναφέρει: «Το είπαν για πολλούς λόγους, αλλά το γεγονός είναι ότι έκαναν λάθος. Η βασίλισσα είναι ένα πολύ συγκρατημένο, επιμελές άτομο και ο Φίλιππος ήταν αξιωματικός του ναυτικού και ήταν επίσης πολύ αστείος».

Παρά τις επιφυλάξεις αυτές, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Ιούλιο του 1947, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν 21 ετών, και παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Westminster, και τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα. Ο βιογράφος αποκάλυψε, μάλιστα, στο κοινό ότι το πρώτο σχόλιο του Φίλιππου στη βασίλισσα μετά τη στέψη της ήταν: «Πού το πήρες αυτό το καπέλο;».

«Πολλά από τα αστεία του είναι εξαιρετικά πετυχημένα. Δεν νομίζω ότι κάνει γκάφες. Είναι το είδος των αστείων ενός αξιωματικού του ναυτικού. Το ζευγάρι είχε αμοπιβαία αγάπη και σεβασμό ενώ ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πει κάποτε για τον γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ: «Η βασίλισσα έχει την ιδιότητα της ανοχής σε αφθονία».

βασίλισσα ελισάβετ

Η βασίλισα την ομιλία της για την επέτειο του γάμου της το 1997, αναγνώρισε την ανεκτίμητη υποστήριξη που της παρείχε ο σύζυγός της, λέγοντας: «Είναι κάποιος που δεν δέχεται εύκολα τα κομπλιμέντα. Αλλά, πολύ απλά, ήταν η δύναμή μου και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου 2021 στο σπίτι του στο Κάστρο του Γουίνδσορ και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν κάνει σχετική ανακοίνωση για τον χαμό του. «Με βαθιά λύπη η Αυτή Μεγαλειότητα, η βασίλισσα, ανακοίνωσε τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να θρηνήσουν την απώλειά του».

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο είχαν μια όμορφη κοινή ζωή

Γιατί ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν ονομάστηκε ποτέ Βασιλιάς;

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Ελληνική του ιστορία

Βασίλισσα Ελισάβετ 1926-2022: Μια ζωή αφιερωμένη στο καθήκον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ