Όσο το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψαν τι κάνουν για να βοηθήσουν τα τρία παιδιά τους να διαχειριστούν το πένθος τους για την πρόγιαγιά τους. Στην εμφάνισή τους έξω από το κάστρο του Windsor την περασμένη Κυριακή, σε κάποιους ανθρώπους που έσπευσαν να τους συλλυπηθούν αποκάλυψαν πώς διαχειρίζονται την αναταραχή που προκάλεσε ο θάνατος της βασίλισσας στην οικογένειά τους.

Η Κάθριν Μίνλτετον με τον πρίγκιπα Γούλιαμ και τα παιδιά τους στην πρώτη ημέρα στο σχολείο τους, Getty Images.

Ο πρίγκιπας George, 9 ετών, η πριγκίπισσα Charlotte, 7 ετών και ο πρίγκιπας Λούις, 4 ετών σίγουρα δεν περίμεναν πώς η πρώτη τους μέρα στο νέο τους σχολείο, το Lambrook, στις 8 Σεπτεμβρίου θα στιγματιζόταν από τον αιφνίδιο θάνατο της προγιαγιάς τους. Ωστόσο, οι τρυφεροί γονείς φροντίζουν να ανακουφίζουν τα παιδιά τους με τους εξής τρόπους:

Διατηρούν τη ρουτίνα τους

Το βασιλικό ζεύγος έχει επιλέξει να συνεχίσουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο τους. Με αυτό τον τρόπο όπως εξομολογήθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σε κάποιο θαυμαστή «διατηρούν την αίσθηση της συνέχειας» και μία «κανονικότητα» στην καθημερινότητά τους.

Είναι κοντά τους τα σκυλάκια τους

Τα ζώα έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τους ανθρώπους σε πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής, όπως είναι μία περίοδος πένθους. Και είναι σίγουρο ότι ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Λούις είναι κοντά στο αγαπημένο τους κουτάβι που ακούει στο όνομα Orla.

Mιλούν για άλλα μέλη της οικογένειας που επίσης έχουν φύγει από τη ζωή

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του έξω από το Κάστρο του Windsor, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε πώς τον παρηγόρησε ο μικρότερος γιος του, πρίγκιπας Λούις. «Ο Λούις μου ήταν τόσο γλυκός. Μου είπε ότι η γιαγιάκα είναι με τον προπάππο μας τώρα». Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα παιδιά ηλικίας, μεταξύ 6 και 11 ετών καταλαβαίνουν ότι ο θάνατος είναι αμετάκλητο γεγονός και ίσως ανησυχούν για το αν θα χάσουν και άλλα μέλη της οικογένειας τους. Αναφέρουν μάλιστα ότι το να δίνουν στα παιδιά την εικόνα ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα που φεύγουν συναντώνται με άλλα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει επίσης από τη ζωή, τα παρηγορεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ