Ο πρίγκιπας Χάρι πιστεύει ότι η Λίλιμπετ και ο Άρτσι δεν μπορούν να «νιώσουν σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν «δεν είναι δυνατό να τα κρατήσουν ασφαλή» εκεί, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο την Πέμπτη.

Ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι, Shaheed Fatima KC, διάβασε ένα απόσπασμα από μια συναισθηματική γραπτή δήλωση μάρτυρα που προετοιμάστηκε για τη νομική του αμφισβήτηση κατά του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με μια αλλαγή στις ρυθμίσεις ασφαλείας του όταν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας Χάρι εξήγησε γιατί ο ίδιος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, ένιωθαν ότι έπρεπε να μετακομίσουν στις ΗΠΑ αφού αποχώρησαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020.

Χάρι

Το ζευγάρι μένει στο Montecito της Καλιφόρνια με τον τετράχρονο πρίγκιπα Άρτσι και τη δίχρονη πριγκίπισσα Λίλιμπετ. Ο Χάρι έγραψε: «Με μεγάλη λύπη και για τους δυο μας αισθανθήκαμε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από αυτόν τον ρόλο και να φύγουμε από τη χώρα το 2020».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου, κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος που θέλω να νιώθουν σαν στο σπίτι τους όσο και εκεί που ζουν αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν είναι δυνατό να τα κρατήσω ασφαλή όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου».

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να βάλω τη γυναίκα μου σε κίνδυνο και, δεδομένων των εμπειριών μου στη ζωή, διστάζω να θέσω άσκοπα και τον εαυτό μου σε κίνδυνο». Ο Χάρι άσκησε νομική προσφυγή κατά του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Δημοσίων Προσώπων (Ravec) τον Φεβρουάριο του 2020, αφού του είπαν ότι δεν θα έχει πλέον τον «ίδιο βαθμό» δημόσιας χρηματοδότησης.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός του Χάρι πρέπει να απορριφθεί και βρίσκεται αντιμέτωπος με αναμονή για την απόφαση ενός δικαστή σχετικά με τη νομική του δράση κατά του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από ακρόαση δυόμισι ημερών στο Βασιλικό Δικαστήριο, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΤΣΙ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ