Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, απέτισε έναν διακριτικό φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ με μια επιλογή αξεσουάρ που συγκίνησε κατά τη διάρκεια της ειδικής λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο τη Δευτέρα.

Η 75χρονη βασιλική σύζυγος φόρεσε την καρφίτσα της με το σπάνιο διαμαντένια γαϊδουράγκαθο για να παρακολουθήσει την εκκλησιαστική λειτουργία μαζί με τον σύζυγό της, τον νέο βασιλιά Κάρολο Γ’. Η καρφίτσα ήταν αρχικά ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της βασιλομήτορος και συχνά την φορούσε στο καπέλο της για επίσημες εμφανίσεις της. Το κόσμημα δόθηκε αργότερα στη βασίλισσα Ελισάβετ όταν η μητέρα της πέθανε το 2002, η οποία στη συνέχεια το προσέφερε στην Καμίλα.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πότε δόθηκε το υπέροχο κόσμημα στην Καμίλα, καθώς η σύζυγός του Καρόλου δεν το είχε φορέσει δημοσίως μέχρι το 2015. Πάντως εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά σπάνιο κομμάτι. Η βασιλική σύζυγος στη λειτουργία της Δευτέρας, εμφανίστηκε με ένα μαύρο φόρεμα και ασορτί καπέλο διακοσμημένο με πούπουλα. Στο λαιμό της φορούσε ένα εντυπωσιακό κόσμημα με μαργαριτάρια.

βασίλισσα Ελισάβετ

Η Καμίλα είχε φορέσει το ίδιο φόρεμα και στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο βασιλιάς Κάρολος συνόδευσε με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας το φέρετρο της βασίλισσας και πιο συγκεκριμένα μαζί με τον πρίγκιπα Έντουαρντ, τον πρίγκιπα Ανδρέα και την πριγκίπισσα Άννα, ενώ η βασιλική σύζυγος και άλλα μέλη της μοναρχίας ακολούθησαν με αυτοκίνητα.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και τα αδέλφια του ενώθηκαν στην αγρυπνία στον καθεδρικό ναό του St Giles’ στο Εδιμβούργο το βράδυ της Δευτέρας. Ο βασιλιάς και η σύζυγός του έφτασαν μαζί με αυτοκίνητο, ενώ η πριγκίπισσα Άννα και ο Τίμοθι Λόρενς, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η κόμισσα του Ουέσσεξ και ο πρίγκιπας Άντριου ακολούθησαν. Καθώς έφτασε η Αυτού Μεγαλειότητα, πλήθη συγκεντρώθηκαν για να τον επευφημήσουν, με μερικούς βασιλικούς θαυμαστές να φωνάζουν: «Εδώ είναι! Εδώ είναι! Είναι ο βασιλιάς!».

Η Καμίλα είχε αλλάξει, επιλέγοντας ένα μαύρο σακάκι με ασορτί φόρεμα μέχρι το γόνατο, ενώ ούτε στη νέα της εμφάνιση δεν αποχωρίστηκε την καρφίτσα Diamond Thistle που της είχε χαρίσει η πεθερά της. Η αγρυπνία διήρκεσε δέκα λεπτά, με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να στέκονται σιωπηλά δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας και με σκυμμένα τα κεφάλια τους. Χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ