Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ εξέφρασαν τη βαθιά λύπη τους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι ήταν πολύ δεμένος με τη γιαγιά του.

Ο Χάρι και η Μέγκαν μοιράστηκαν μια κοινή δήλωση, που έγραφε απλώς: «ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ II 1926-2022».

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών και υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης και αρχηγός κράτους της Βρετανίας για 70 χρόνια, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της σε ηλικία 25 ετών όταν πέθανε ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’.

Η βασίλισσα πέθανε στην κατοικία της στο Μπαλμόραλ στη Σκωτία με το παλάτι να εκδίδει ανακοίνωση για το θάνατό της: «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο βασιλιάς και η σύζυγος του θα παραμείνουν στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του, λέγοντας: «Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας, της αυτής μεγαλειότητας της βασίλισσας, είναι μια στιγμή της μεγαλύτερης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο της πολυαγαπημένης Μητέρας. Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα κοστίσει σε όλους και εκτός χώρας, στη βασιλεία και την Κοινοπολιτεία και σε πλήθος κόσμου. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής αυτής και του πένθους, εηώ και η οικογένειά μου θα παρηγορούμαστε από το σεβασμό και τη βαθιά στοργή που η Βασίλισσα προσέφερε απλόχερα σε όλους».

Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται και να καταθέτει λουλούδια έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τιμώντας τη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ. Η ημέρα του θανάτου της βασίλισσας σηματοδοτεί την έναρξη του δεκαήμερου εθνικού πένθους, ενώ θα τηρηθεί 30ημερο πένθος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η εκπληκτική ζωή της

Βασίλισσα Ελισάβετ 1926-2022: Μια ζωή αφιερωμένη στο καθήκον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ