Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κομμάτι της παγκόσμιας Ιστορίας. Ο θάνατός της στις 8 Σεπτεμβρίου σηματοδότησε το τέλος της εποχής. Όσοι τη γνώρισαν από κοντά κάνουν λόγο για μία αφοσιωμένη μαμά στα τέσσερα παιδιά της: πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Κάρολο, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν καινοτόμος και στον τρόπο που γέννησε τα τέσσερα παιδιά της. Γέννησε στο σπίτι και ήταν η πρώτη μονάρχης που είχε δίπλα της το σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, όταν έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, τον πρίγκιπα Έντουαρντ.

Τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τέσσερα παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι ο βασιλιάς Κάρολος που γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1948. Το δεύτερο παιδί της είναι η πριγκίπισσα Άννα που γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1950. Στις 19 Φεβρουαρίου του 1960 έφερε στον κόσμο τον πρίγκιπα Άντριου και στις 10 Μαρτίου του 1964 τον πρίγκιπα Έντουαρντ.

Πρρίγκιπας Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος γεννήθηκε με καισαρική τομή στο Buhl Room στο Μπάκιγχαμ. Για τη γέννηση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, η αίθουσα που χρησιμοποιούνταν για ξενώνας, μετατράπηκε σε ένα μικροσκοπικό νοσοκομείο. Η βασίλισσα ήταν μόλις 22 ετών όταν γέννησε τον Κάρολο και τότε δεν ήταν συνηθισμένο ο σύζυγος της μονάρχη να ήταν παρών στον τοκετό. Όσο για το πόσο διήρκεσε ο τοκετός, αναφέρεται ότι πάνω από 30 ώρες. Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπαιζε σκουός με την προσωπική γραμματέα, μέχρι να έρθει στον κόσμο ο γιος του.

Πριγκίπισσα Άννα

Ήρθε στον κόσμο στις 15 Αυγούστου του 1950. Γεννήθηκε στις 11.50 το πρωί και το βάρος της ήταν 2.5 κιλά. Αν και τα τρία της παιδιά τα γέννησε στο Μπάκιγχαμ, η πριγκίπισσα Άννα γεννήθηκε στο Clarence House καθώς το παλάτι ανακαινιζόταν μετά τον πόλεμο. «Είναι το πιο γλυκό κορίτσι», είχε δηλώσει ο πρίγκιπας Φίλιππος μετά τη γέννηση της κόρης του. Mάλιστα, ήπιε ένα ποτήρι σαμπάνια για να γιορτάσει την έλευση της κόρης του. Η βασιλομήτωρ βρέθηκε άμεσα στο πλευρό της κόρης της, στο Clarence House.

Πρίγκιπας Άντριου

Το δεύτερο αγόρι της οικογένειας γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1960, στις 3.30 το μεσημέρι. Γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ, στη Bελγική σουίτα. Στο Crown είδαμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε τον δεύτερο γιο της με μία μέθοδο που δε συνηθίζεται πια. Υποβλήθηκε σε γενική αναισθησία και οι γιατροί ξεγέννησαν το μωρό με λαβίδα.

Πρίγκιπας Έντουαρντ

Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου ήρθε στον κόσμο στις 10 Μαρτίου του 1964, στις 8.20 το πρωί και ζύγιζε 2.5 κιλά. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παρών στον τοκετό και κρατούσε το χέρι της συζύγου του. Στο βιβλίο «Ο σύζυγός μου και εγώ.Η ιστορία ενός βασιλικού γάμου 70 ετών», αποκαλύπτεται. «Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τότε 37 ετών και ζήτησε από το σύζυγό της να είναι εκεί. Ο Φίλιππος ήταν ο πρώτος πρίγκιπας στην μοντέρνα ιστορία που ήταν παρών σε τοκετό της συζύγου του».

Φωτογραφίες: Instagram Τhe Royal Family

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ