Η βασίλισσα Άννα Μαρία είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και την ευαισθησία που δείχνει απέναντι σε κινήσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μάλιστα από το 2003 έχει δημιουργήσει το «Ίδρυμα Άννα Μαρία» το οποίο παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους ή περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Η βασίλισσα Άννα Μαρία, όπως και η Τατιάνα Μπλάτνικ έχουν δημιουργήσει τα δικά τους ιδρύματα. Photo: Αρχείο
Η βασίλισσα Άννα Μαρία, όπως και η Τατιάνα Μπλάτνικ έχουν δημιουργήσει τα δικά τους ιδρύματα. Photo: Αρχείο

Έτσι, η βασίλισσα Άννα Μαρία με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση από την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. Πρόκειται για την Ιδρύτρια του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη ίδρυσε το 1993 στο Λονδίνο Lifeline και στη συνέχεια το 2002 παράρτημα στην Αθήνα, το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο, καθώς και για τη συνεργασία που έχει το Lifeline με το ίδρυμά της «Ίδρυμα Πριγκίπισσας Αικατερίνης» στο Βελιγράδι.

Τέργο του Lifeline Hellas επικεντρώνεται στην παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και στην ενίσχυση ιδρυμάτων παίδων. Συζητά για την σημαντική ανταπόκριση, σε μαθητές και παιδαγωγούς, του προγράμματος «Παιδιά βοηθούν Παιδιά», μέσω του οποίου το Lifeline προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε τα παιδιά να εμπνευστούν από την κοινωνική προσφορά και να αποκτήσουν σεβασμό και συμπόνοια για όλους εκείνους που χρειάζονται βοήθεια.

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας διοργανώθηκε Φιλανθρωπικό Δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο Moorings Restaurant στη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Στο γεύμα τιμήθηκαν εργαζόμενες μητέρες, που διαπρέπουν στους τομείς τους, όπως η κ. Μαρίνα Καπετανάκη, Senior Partner KPMG, η κ. Έλλη Ανδριοπούλου, Managing Director Stavros Niarchos Foundation Cultural Center.

Η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου, απάγγελε ποιήματα της σπουδαίας Κικής Δημουλά, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Ενημερωτικών Εκπομπών ΕΡΤ.

Ποια είναι η Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου 1943. Είναι η κόρη του Ρόμπερτ και της Άννας Μπάτη. Έλαβε την εκπαίδευση της στην Αθήνα και τη Λοζάνη της Ελβετίας και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, στο Κολοράντο και στο Πανεπιστήμιο του Ντάλας στο Τέξας. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη ασχολήθηκε με τον τομέα των επιχειρήσεων για μερικά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 το Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία την τίμησε με το πτυχίο Doctor of Letters.

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη από τον πρώτο της γάμο έχει δύο παιδιά την Alison και τον David. Ο David έχει ένα γιο, τον Αλέξανδρο και η Alison έχει τέσσερα παιδιά, την Amanda, την Stephanie, τον Νικόλαο και τον Μιχαήλ και ζουν στις ΗΠΑ. Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη είναι πολυταξιδεμένη και έχει ζήσει στην Αυστραλία, την Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνάντησε τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο στην Ουάσιγκτον το 1984 και παντρεύτηκαν στο Λονδίνο στις 21 Σεπτεμβρίου 1985. Κουμπάρος τους ήταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και μάρτυρας ήταν ο Πρίγκιπας Tomislav, θείος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ