Συνήθως είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ που απονέμει στους άλλους βραβεία, αλλά για μια φορά, της προσφέρθηκε ένας ασυνήθιστος τίτλος. Η ίδια ωστόσο απέρριψε το βραβείο από τα “The Oldie of the Year” επειδή «δεν πίστευε ότι πληρούσε τα σχετικά κριτήρια» για να το αποδεχτεί.

Η 95χρονη μονάρχης αρνήθηκε ευγενικά το βραβείο, δηλώνοντας ότι «είστε τόσο μεγάλοι όσο αισθάνεστε». Ο συγγραφέας και broadcaster Gyles Brandreth, πρόεδρος των βραβείων, επικοινώνησε με τον γραμματέα της για να ρωτήσει αν θα δεχόταν το “Oldie της Χρονιάς”.

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ πιστεύει ότι είσαι τόσο μεγάλος όσο νιώθεις, καθώς η βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα σχετικά κριτήρια για να μπορέσει να το αποδεχτεί και ελπίζει ότι θα βρεις έναν πιο άξιο αποδέκτη», ήταν η απάντηση του παλατιού.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Gyles Brandreth είπε: «Υποστηρίζουμε αυτό που λέει η βασίλισσα και το καταλαβαίνουμε πλήρως, αλλά ίσως σε μια δεκαετία περίπου να είναι σκόπιμο να προσπαθήσουμε ξανά».

Τα τελευταία 29 χρόνια, τα βραβεία “The Oldie of The Year” γιορτάζουν τα επιτεύγματα εκείνων της παλαιότερης γενιάς που έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη δημόσια ζωή. Οι προηγούμενοι νικητές περιλάμβαναν από βραβευμένους με Όσκαρ έως βραβευμένους με Νόμπελ, από νοσοκόμες κοινοτικής φροντίδας έως βετεράνους αθλητές. Να αναφέρουμε ότι το εν λόγω βραβείο έλαβε η Δούκισσα Καμίλα το 2006.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ