Αναμφισβήτητα η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες. Βρίκεται στον βρετανικό θρόνο για 70 χρόνια, η μεγαλύτερη διάρκεια παγκοσμίως, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό πολλών.

Το HELLO! για να τιμήσει τη μεγαλειότητά της ρίχνει μια ματιά στην κληρονομιά και σε κάποια από τα κατορθώματά της.

Στις 21 Απριλίου 1926, ο δούκας και η δούκισσα της Υόρκης (αργότερα ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ και η βασίλισσα Ελισάβετ) γέννησαν το πρώτο τους παιδί, την Elizabeth Alexandra Mary Windsor. Τέσσερα χρόνια αργότερα, γεννήθηκε η πριγκίπισσα Margaret Rose Windsor και έγινε το μοναδικό αδερφάκι της Ελισάβετ.

βασίλισσα Ελισάβετ

Το 1942, η Ελισάβετ διορίστηκε Συνταγματάρχης του Συντάγματος των Φρουρών των Γρεναδιέρων, στα 16α γενέθλιά της και στις 20 Νοεμβρίου του 1947 η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Οι δυο τους είχαν μια υπέροχη σχέση που κράτησε για 73 χρόνια μέχρι που ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε το 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στις 14 Νοεμβρίου 1948 γέννησε το πρώτο της παιδί, τον πρίγκιπα Κάρολο. Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η Ελισάβετ έφερε στον κόσμο την πρώτη της κόρη, την πριγκίπισσα Άννα.

Λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου και του δεύτερου παιδιού της, η Ελισάβετ έγινε επίσημα βασίλισσα σε μια εντυπωσιακή τελετή στέψης το 1953, ενώ η Βασίλισσα γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της προς τιμήν της 70χρονης βασιλείας της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η βασίλισσα απέκτησε άλλα δύο παιδιά, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Τον Ιούνιο του 1977, η Βασίλισσα γιόρτασε το Ασημένιο Ιωβηλαίο της, ένα σημαντικό ορόσημο για εκείνη εκείνη την εποχή.

Ένα σημαντικό γεγονός συνέβη επίσης το 1977, καθώς η βασίλισσα έγινε γιαγιά για πρώτη φορά στον Πέτρο-Φίλιππο, ο οποίος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Η βασίλισσα έχει άλλα επτά εγγόνια, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, η βασίλισσα μίλησε για τον θάνατο της Νταϊάνα. Η βασίλισσα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στην Νταϊάνα. Ήταν ένας εξαιρετικός και προικισμένος άνθρωπος. Σε καλές και κακές στιγμές, δεν έχασε ποτέ την ικανότητά της να χαμογελά και να γελάει, ούτε να εμπνέει τους άλλους με τη ζεστασιά και την καλοσύνη της».

Το 2002, η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε σε ένα ακόμη ορόσημο και γιόρτασε το Χρυσό Ιωβηλαίο της. Η δεκαετία του 2000 είχε επίσης σημαντικά γεγονότα, όπως τα 60 χρόνια γάμου της με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Φέτος έγινε ήταν μια απολαυστική χρονιά για τη βασίλισσα, καθώς γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ενώ έγινε και 96 ετών.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 10 πιο σκοτεινές στιγμές της βασιλείας της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ