Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την άνοδο του βασιλιά Καρόλου στο βρετανικό θρόνο, αναμένεται να δούμε πολλές αλλαγές στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα μέσα από το νέο της ρόλο είναι πολύ πιθανό να ζητήσει από το βασιλιά Κάρολο να απομακρύνει τις κυρίες επί των τιμών. Πρόκειται για μία μακρά παράδοση που ενδέχεται να σταματήσει. Είναι γνωστό πώς οι κυρίες επί των τιμών είχαν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στη ζωή της μονάρχη, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, πολλές έγιναν έμπιστες φίλες και συνεργάτιδες της αείμνηστης βασίλισσας.

Όσο για τα καθήκοντά τους, συμμετείχαν στη διοργάνωση εκδηλώσεων, οργάνωναν την γκαρνταρόμπα της βασίλισσας και τη βοηθούσαν να ντυθεί και να γδυθεί. Τα δύο πιο βασικά προσόντα που έπρεπε να έχουν ήταν πρωτίστως η εχεμύθεια και το να κρατούν καλή συντροφιά στη βασίλισσα. Επίσης προέρχονται από καλές και πλούσιες οικογένειες, ώστε να είναι σε θέση να εργάζονται χωρίς αμοιβή. Οι κυρίες των τιμών της βασίλισσας ήταν οι Dame Mary Morrison, Lady Elizabeth Leeming, Susan Rhodes Dame Annabel Whitehead και Lady Susan Hussey.

Τον Δεκέμβριο του 2021, δύο από τις πιο κοντινές κυρίες στη βασίλισσα έφυγαν από τη ζωή, η  Fortune FitzRoy, 101 ετών και η Lady Farnham, 90 ετών.

l

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ