Η βασιλική σύζυγος Καμίλα άνοιξε τις πόρτες του παλατιού Μπάκιγχαμ και υποδέχτηκε Ευρωπαίες γαλαζοαίματες για ένα ξεχωριστό λόγο. Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ΄ καλωσόρισε στα ανάκτορα τη βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, την βασίλισσα Ματθλίλδη του Βελγίου, την πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας και η Κόμισσα του Ουέσσεξ σε μία εκδήλωση που έγινε για να προωθηθεί το μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένες επίσης, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, το πρώην Spice Girl, Mel B, η παρουσιάστρια Lorraine Kelly, και η Carrie Johnson, η σύζυγος του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson.

Εκείνο που σχολιάστηκε ιδιαίτερα ήταν σχετικό με το βασιλικό πρωτόκολλο και ποιες από τις γαλαζοαίματες κυρίες έπρεπε να κάνουν υπόκλιση στη βασιλική σύζυγο και ποιες όχι. Σε βίντεο από την δεξίωση, φαίνεται η βασίλισσα Ματθλίλδη και η βασίλισσα Ράνια να χαιρετούν τη βασιλική σύζυγο , αγκαλιάζοντας την και με ένα φιλί στο μάγουλο. Το ίδιο έκανε και η πριγκίπισσα Μαίρη που στη συνέχεια έκανε υπόκλιση στην Καμίλα.

Μετά από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, έγιναν κάποιες αλλαγές στον τρόπο που οι γαλαζοαίματοι χαιρετούν πλέον τον βασιλιά Κάρολο Γ΄και τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα. Για παράδειγμα, αν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας συναντήσουν το βασιλικό ζεύγος για πρώτη φορά σε μία εκδήλωση, οφείλουν να κάνουν υπόκλιση. Το ίδιο ισχύει και για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βρετανικής μοναρχίας, δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κανόνες συμπεριφοράς αλλά πολλοί γαλαζοαίματοι τηρούν τις παραδόσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ