Μία μέρα μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Καμίλα επέστρεψαν στη Σκωτία. ΄Ισως επιλέξουν να μείνουν στο Κάστρο του Balmoral, που ο βασιλιάς Κάρολος κληρονόμησε από τη βασίλισσα μετά το θάνατό της, αλλά είναι και πολύ πιθανό να μείνουν στο προσωπικό τους σπίτι στο Balmoral Estate, στο Birkhall.

Βασιλιάς Κάρολος & Καμίλα: Αυτό είναι το προσωπικό τους καταφύγιο

Το σπίτι αυτό έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος ως ένα «καταφύγιο θαλπωρής» για εκείνον. Είναι το μέρος που μαζί με την Καμίλα πέρασαν το μήνα του μέλιτος τους, μετά το γάμο τους το 2005 και εκεί που απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας το 2020.

Η είσοδος

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε για τον εορτασμό της 80ης επετείου από τη μάχη του St Valery-en-Caux τον Ιούνιο, το ζευγάρι αποκάλυψε τη μεγάλη είσοδο του σπιτιού, η οποία στηρίζεται από τέσσερις τεράστιες κολώνες σε σιέλ απόχρωση, ενώ υπάρχουν πολλά αναρριχώμενα φυτά αριστερά και δεξιά της εισόδου. Η οροφή είναι ξύλινη, ενώ η μπροστινή πόρτα είναι βαμμένη πράσινη και είναι τοποθετημένη στην οποία οδηγούν δύο σκαλοπάτια.

Το γραφείο

Ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας εγκαινίασε κατά τη διάρκεια της πάνδημίας και του lockdown, το νέο νοσοκομείο NHS Nightingale στο Λονδίνο μέσω μιας σύνδεσης βίντεο από το γραφείο του στο Birkhall. Έτσι, πήραμε μία εικόνα από το γραφείο του στο σπίτι. Εκείνος καθόταν μπροστά από τον υπολογιστή του, ενώ πίσω από αυτόν υπήρχε μεγάλο παλιό πιάνο το οποίο κοσμούσαν πολλές οικογενειακές φωτογραφίες.

Σε ένα κτήμα 53.000 στρεμμάτων, η συγκεκριμένη κατοικία του 18ου αιώνα είναι το ιδανικό μέρος για ηρεμία. Το  ντοκιμαντέρ του BBC που γυρίστηκε το 2018 με τίτλο: Prince, Son and Heir: Charles at 70, δείχνει ξεκάθαρα το πανέμορφο εξωτερικό του σπιτιού αλλά και τη γαλήνια τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Στο ντοκιμάντερ, πήραμε και μία γεύση από το εσωτερικό του σπιτιού.

Ο Κάρολος κληρονόμησε το Μπίρκχαλ από τη γιαγιά του και βασιλωμήτωρα όταν εκείνη πέθανε το 2002.

 Εκτός από το κτήμα του στη Σκωτία, ο βασιλιάς περνάει αρκετό από τον χρόνο του στο Χάιγκροουβ Χάουζ, κοντά στο Γκλόστερσαϊρ, αλλά και στην κατοικία του στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ. Ο βασιλιάς Κάρολος κληρονόμησε επίσης το πρώην εξοχικό της βασιλωμήτωρος στη Σκωτία, το Κάστρο του Mey, και άνοιξε ένα ξενώνα δέκα υπνοδωματίων στους χώρους του κάστρου το 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ