Μετά από συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή των Λόρδων, τέθηκαν σε εφαρμογή σχέδια σε περίπτωση που ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ αρρωστήσει σε και δεν μπορεί να είναι παρών στα βασιλικά του καθήκοντα για ένα διάστημα. Σύμφωνα με τα σχέδια, κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας θα τον αντικαταστήσουν στις υποχρεώσεις του, αν εκείνος αρρωστήσει ή αν λείπει σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Εκείνοι που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα να αντικαταστήσουν τον μονάρχη είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, ο πρίγκιπας Άντριου και η πριγκίπισσα Μπεατρίς.

Το γεγονός όμως ότι ο πρίγκιπας Χάρι πλέον ζει στην Καλιφόρνια και ο πρίγκιπας Άντριου έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, έβαλε ξανά στο τραπέζι τα ονόματα της πριγκίπισσας Άννας και του πρίγκιπα Έντουαρντ. Είναι πιθανό λοιπόν να τους δούμε να αντικαθιστούν τον βασιλιά Κάρολο Γ΄.

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Ποιοί θα τον αντικαταστήσουν σε περίπτωση που είναι σε περιοδεία ή αρρωστήσει στις υποχρεώσεις του;

Πηγή φωτογραφίας: Ιnstagram Clarence House

Το ζήτημα της αντικατάστασης του βασιλιά τέθηκε στη Βουλή των Λόρδων την περασμένη Δευτέρα. «Δεν είναι καιρός η κυβέρνηση να προσεγγίσει τον βασιλιά για να δούμε αν μπορεί να γίνει μία λογική τροποποίηση στο νόμο περί αντιβασιλείας;», ήταν η ερώτηση που τέθηκε, δεδομένου ότι ο Χάρι και ο Άντριου δεν θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον βασιλιά.

Κατατέθηκε επίσης η πρόταση να αυξηθεί ο αριθμός των μελών που μπορούν να αντικαταστήσουν τον βασιλιά Κάρολο, πριν εκείνος ξεκινήσει τις μακρινές περιοδείες με τη σύζυγό του, Καμίλα, το 2023 που μπορεί να συμπέσουν χρονικά με τις περιοδείες του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ