Μονάχα οι 187 προσκεκλημένοι της κηδείας του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων θα μπορούν να εισέλθουν στον ναό της Μητρόπολης Αθηνών, επιδεικνύοντας την ονομαστική τους πρόσκληση. Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12.30 ακριβώς και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Ένας από τους επικήδειους λόγους θα εκφωνήσει ο γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Παύλος. Στην κηδεία είναι προσκεκλημένοι που έχουν φτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα ήδη από χθες, πέντε βασιλιάδες, δυο διάδοχοι και δεκάδες άλλοι «γαλαζοαίματοι». Εκεί θα είναι φίλοι του τελευταίου βασιλιά και άνθρωποι που συνδέθηκαν προσωπικά μαζί του καθώς και εκπρόσωποι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια στην Αθήνα για την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου

Παρόντες στη κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα είναι σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιο της Φρειδερίκο, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας.

Το παρών θα δώσουν: Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του, ο δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος, καθώς το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών.

Η άφιξη του πρίγκιπα της Ρουμανίας, Radu

H ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗ
H ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΧΑΑΚΟΝ ( HAAKON KRONPINSEN ) Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ METE MARIT XOIMP

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσγειώθηκε στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η πριγκίπισσα Άννα. Η αδερφή του βασιλιά Καρόλου προσγειώθηκε με αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών γύρω στη 1 το βράδυ για να παραστεί στη κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Όπως μεταδίδει το βρετανικό Hello! η κόρη της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ θα παραστεί στην κηδεία με το σύζυγό της, Timothy Laurence. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του βρετανικού Hello! για το ενδεχόμενο της παρουσίας του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας: «Είναι πιθανό να εμφανιστούν στην κηδεία και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαζί με τον πρίγκιπα Έντουαρντ». Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν πρώτος εξάδελφος του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου και δεύτερος εξάδελφος του βασιλιά Καρόλου. Μάλιστα ήταν νονός του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Πού θα κάθονται οι προσκεκλημένοι στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου;

 Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, θα βρίσκεται η οικογένεια του αείμνηστου βασιλιά όπως είναι αναμενόμενο. Η βασίλισσα Άννα Μαρία, οι γιοι του πρίγκιπες Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του πριγκίπισσες Αλεξία και Θεοδώρα. Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη. Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη από όλο τον κόσμο. Είναι εκεί που θα καθίσουν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, θα βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ